Cristian Ghinea anunta ca simplificarea si imbunatatirea MySmis, aplicatia pentru solicitarea fondurilor europene

Marti, 11 Mai 2021, ora 19:22
2397 citiri
Cristian Ghinea anunta ca simplificarea si imbunatatirea MySmis, aplicatia pentru solicitarea fondurilor europene
Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene FOTO Facebook/ Cristian Ghinea

Ministrul Priectelor Europene, Cristian Ghinea, anunta marti, 11 mai, ca au fost stabilita prioritatile pentru simplificarea si imbunatatirea MySmis, aplicatia pentru solicitarea fondurilor europene.

"Comisia de Taiat Hartii de la MIPE simplifica MySmis. Am cerut simplificare si demaram in forta. Am ambitia ca domeniul fondurilor europene sa devina model de buna practica pe mai multe zone, debirocratizarea fiind una dintre ele. In urma propunerilor de eficientizare a procesului de depunere a proiectelor pe fonduri europene primite la minister, am stabilit prioritatile pentru prima etapa din procesul de simplificare a MySMIS", a scris, marti, pe Facebook, Cristian Ghinea.

Potrivit acestuia, prioritatile de simplificare sunt:

Afisarea de statistici publice pentru fiecare apel - oricine va putea vedea in orice moment cate proiecte au fost depuse pentru apelul respectiv si cate schite de proiecte sunt in lucru.

Eliminarea completarii in MySMIS a informatiilor din CV - CV-urile vor fi incarcate in aplicatie o singura data, intr-un format PDF standardizat, insotit de documente justificative privind studiile si experienta expertului, raportat la pozitia vizata in proiect.

Actualizarea codurilor COR (Clasificarea Ocupatiilor din Romania) - in prezent, in sistemul MySMIS nu sunt inregistrate o serie de ocupatii aparute in ultimii ani, astfel ca nu exista o coerenta intre Registrul General de Evidenta a Salariatilor si aplicatia MySMIS pe componenta de Resurse Umane.

Posibilitatea de incarcare multipla - Una dintre optiunile cele mai cerute de utilizatori. Acestia vor avea posibilitatea de a incarca in aplicatie mai multe documente, in limita de 50 de MB, concomitent, si nu cate unul, asa cum functiona aplicatia pana acum.

Introducerea sau imbunatatirea optiunilor de filtrare, sortare si cautare in interiorul aplicatiei - printre solutii: afisarea comunicarilor - primite si trimise - in ordine cronologica, posibilitatea sortarii achizitiilor dupa partener, titlu, descriere, cod CPV, tip contract etc, astfel incat beneficiarii sa identifice mai usor dosarele de achizitii de care au nevoie.

Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene a demarat, la finalul lunii februarie, un amplu proces de consultare cu beneficiarii si personalul implicat in implementare si evaluare pentru a centraliza propuneri de simplificare si eficientizare a aplicatiei informatice de gestiune a proiectelor europene, MySMIS.

Sistemul MySMIS este utilizat pentru solicitarea de bani europeni. Aplicatia este unica pentru toate programele operationale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#Cristian Ghinea, #fonduri europene, #stiri economice , #stiri economice
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Lăsați basmele și-ntrebați-i pe Orădeni ce-au făcut, de nu știu ce