Germania se indreapta spre redresare. Consumatorii sunt asteptati sa cheltuiasca economiile facute in timpul restrictiilor

 Marti, 23 Februarie 2021, ora 04:02
Germania se indreapta spre redresare. Consumatorii sunt asteptati sa cheltuiasca economiile facute in timpul restrictiilorSemafor in Berlin FOTO Unsplash

Increderea intreprinzatorilor germani a crescut peste asteptari in februarie, pe fondul perspectivelor optimiste privind industria si comenzile, si astfel s-a redresat dupa ce, in ianuarie, inregistrase cel mai scazut nivel din ultimele sase luni, transmite Reuters.

Institutul de cercetare economica Ifo a anuntat luni ca increderea companiilor germane in economie a inregistrat in februarie o crestere pana la 92,4 puncte, de la o cifra revizuita de 90,3 puncte luna precedenta. Este cel mai ridicat nivel din octombrie si depaseste cu mult estimarile analistilor.

Studiul Ifo a fost realizat in randul a 9.000 de companii germane. Analistii se asteptau la un declin al acestui indicator pana la nivelul de 90,2 puncte.

"Economia Germaniei se indreapta spre redresare. Companiile si-au revizuit in crestere planurile de productie, iar estimarile privind exporturile au crescut de asemenea. Registrele de comenzi sunt pline", a afirmat Klaus Wohlrabe, economist al Ifo, pentru Reuters.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Companiile se asteapta la o redresare solida din primavara

Indicele privind actuala situatie a urcat in februarie pana la 90,6 puncte, de la 89,2 puncte luna precedenta, in timp ce indicele privind asteptarile pentru urmatoarele sase luni a inregistrat o crestere pana la 94,2 puncte, de la 91,5 puncte in ianuarie, depasind estimarile analistilor.

"Companiile se asteapta la o redresare solida din primavara, dupa ce consumatorii au facut economii in timpul restrictiilor", a apreciat economistul Commerzbank Joerg Kraemer.

Anul trecut, Germania a inregistrat cea mai grava contractie a economiei de dupa cel de Al Doilea Razboi Mondial. Luna trecuta, Guvernul de la Berlin si-a revizuit in jos prognozele de crestere a PIB in acest an, pana la 3%, o revizuire semnificativa fata de estimarile din toamna cand miza pe un avans de 4,4%. Aceasta inseamna ca economia germana va reveni cel mai probabil la nivelul de dinaintea crizei abia in 2022.

Citeste si:

 Sursa: AGERPRES
 Autor: C.V.

 Articol citit de 1901 ori

Citeste si: