Gazprom a semnat un acord pe 5 ani cu Republica Moldova. "Condițiile contractului sunt reciproc avantajoase"

Vineri, 29 Octombrie 2021, ora 22:08 3312 citiri
În octombrie Republica Moldova a primit gaz în baza unei prelungiri de o lună a contractului cu Gazprom

Un contract pe cinci ani a fost semnat vineri, 29 octombrie, la Sankt Petersburg, între Republica Moldova și Gazprom. Părțile au ajuns la un acord principial privind formula de preț, auditarea datoriei formate în cadrul companiei Moldova-Gaz și necesitatea unor negocieri ulterioare pentru a stabili un calendar de achitare, anunță Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova.

„În baza înțelegerii urmează să fie prelungit pe cinci ani contractul anterior între Gazprom și Moldova-Gaz, utilizând formula de preț propusă de partea moldovenească”, potrivit Ministerului.

"Gazprom și Moldovagaz au prelungit contractul de furnizare a gazelor rusești către consumatorii din Republica Moldova de la 1 noiembrie 2021, pe o perioadă de cinci ani, in condiții reciproc avantajoase, se arată într-un comunicat de presă al gigantului rus Gazprom, citat de ziarulnational.md.

În octombrie Republica Moldova a primit gaz în baza unei prelungiri de o lună a contractului cu Gazprom, în volum insuficient. Diferența de volum a fost achiziționată în această perioadă de pe piața spot, prin intermediul companiei Energocom, la prețuri de piață, scrie deschide.md.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com