Cum ar fi ajutat gazele din Marea Neagră în criza prețului energiei. ”Valoarea rezervelor se ridică la aproximativ 150 de miliarde de euro”

Joi, 11 Noiembrie 2021, ora 10:501882 citiri
Cum ar fi ajutat gazele din Marea Neagră în criza prețului energiei. ”Valoarea rezervelor se ridică la aproximativ 150 de miliarde de euro”
Dacă exploatarea gazelor din Marea Neagră nu era blocată în 2018 , acum am fi putut avea primele gaze extrase FOTO Pixabay

Vicepreședintele USR Cristina Prună, cere parlamentarilor să aprobe înfiinţarea în Parlament a unei comisii pentru modificarea legii offshore.

Deputatul USR spune că, dacă exploatarea gazelor din Marea Neagră nu era blocată în 2018 de legea care a ieşit din parlament, acum am fi putut avea primele gaze extrase şi să ne creştem securitatea energetică.

”Avem resurse de gaze în Marea Neagră care ar putea evita noi crize ale facturilor la energie şi reducerea dependenţei de importuri. Valoarea rezervelor se ridică la aproximativ 150 de miliarde de euro la preţurile actuale în condiţiile în care anul trecut valoarea era de numai 20 de miliarde de euro”, a transmis Cristina Prună.

Ea arată că o soluţie pentru depăşirea blocajului atât la nivel guvernamental cât şi parlamentar privind legea offshore o reprezintă înfiinţarea unei comisii parlamentare speciale pentru a modifica această lege.

”Cred că este varianta optimă prin care parlamentul, guvernul, instituţiile statului şi alţi actori relevanţi pot să dezbată rapid şi cât mai transparent un nou cadru legislativ care să permită demararea acestor exploatări de gaze. România are nevoie urgentă de investiţii în sectorul energetic. Vedem asta lună de lună în facturile la gaze şi energie electrică. Dacă exploatarea gazelor din Marea Neagră nu era blocată în 2018 de legea care a ieşit din parlament, acum am fi putut avea primele gaze extrase şi să ne creştem securitatea energetică”, afirmă într-o postare deputatul USR.

Prună mai afirmă că, pentru a putea vorbi despre demararea proiectelor de extracţie a gazelor din Marea Neagră, parlamentul trebuie mai întâi să modifice legea offshore în vigoare.

”Proiectele de ţară nu mai pot rămâne blocate ani în şir doar pentru că ne lipseşte un cadru legislativ coerent. Îi invit pe colegii parlamentari, indiferent de culoare politică, să adere la această iniţiativă de înfiinţare a unei comisii pentru legea offshore. Asta dacă vrem să nu ratăm şansa de dezvoltare a unei generaţii şi o oportunitate extraordinară de dezvoltare a economiei româneşti”, transmite Cristina Prună.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News