Forumul de la Davos: Si-a asigurat Lagarde inca un mandat la varful FMI?

Autor: Ana Ilie
Luni, 25 Ianuarie 2016, ora 09:23
3822 citiri
Forumul de la Davos: Si-a asigurat Lagarde inca un mandat la varful FMI?
Foto: Facebook/Christine Lagarde

Indragita de elita financiara si liderii lumii stransi la Davos, Christine Lagarde pare a-si fi asigurat al doilea mandat la sefia Fondului Monetar International in pofida faptului ca este amenintata de un proces in Franta si ca abia s-au deschis nominalizarile pentru aceasta functie.

Lagarde, fost ministru francez de Finante si frecvent enumerata printre cele 10 cele mai puternice femei ale lumii, s-a folosit de Forumul Economic de la Davos, in Elvetia, unde gaseste intelegere pentru politicile sale financiare, pentru a-si anunta candidatura si a obtine sprijinul instantaneu al liderilor mondiali, scrie Reuters.

Ministrul britanic de Finante, George Osborne, a fost cel care a nominalizat-o oficial pe Lagarde, la cateva minute dupa deschiderea procesului de nominalizare.

La scurt timp au venit si primele declaratii de sustinere, din partea Frantei, Germaniei si Italiei, si neoficial din partea SUA.

Mai mult, China, Coreea de Sud si Mexicul au semnalat la Davos ca o vor sprijini pe Lagarde, ceea ce semnaleaza ca marile economii emergente nu se vor coaliza pentru a smulge sefia FMI din mana europenilor, care au aceasta functie din 1946 incoace.

Sefa FMI, Christine Lagarde, inculpata pentru un prejudiciu de peste 400 de milioane de euro

"Orice rival ar fi simbolic (...) Toata lumea are motive sa fie multumita de Lagarde. Nu simtim niciun curent opus", a aratat o inalta sursa din FMI.

Din diplomatie sau lipsa de preocupare, niciun Guvern nu a intrebat inca daca Lagarde va putea sa-si indeplineasca obligatiile fara a fi distrasa de problemele legale din Franta.

Lagarde a anuntat ca va face apel la decizia judecatoreasca ce ii impune sa fie judecata pentru asa-zise favoruri acordate unui aliat de afaceri al presedintelui francez de atunci, Nicolas Sarkozy. Lagarde isi proclama nevinovatia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
#Lagarde mandat nou FMI, #Lagarde Davos nominalizare FMI , #FMI