Americanii isi pot investi banii din fondul de pensii in criptomonede

Marti, 15 Iunie 2021, ora 13:09
2291 citiri
Americanii isi pot investi banii din fondul de pensii in criptomonede
Foto: Pixabay.com

Unii dintre americanii care contribuie la anumite fonduri de pensii isi pot investi banii pe care i-au strans acolo in criptomonede. Acesta este cazul furnizorului de planuri de pensii ForUsAll, care isi uneste fortele cu Coinbase pentru a permite clientilor sa investeasca pana la 5% din activele de portofoliu in criptomonede.

Furnizorul de pensii, care deserveste in principal intreprinderile mici si mijlocii, lucreaza pentru a oferi expunere la peste 50 de criptomonede intr-un produs numit Alt 401 (k).

Cofondatorul si directorul de investitii al companiei, David Ramirez, a recunoscut ingrijorarile cu privire la oferirea de produse criptografice in portofolii de pensii datorita volatilitatii acestora, dar a sustinut ca cetatenii americani vor fi in "dezavantaj" daca nu li se ofera optiunea de a accesa activele criptografice. in planurile lor de pensionare.

"Americanul mediu ar putea avea un dezavantaj structural in raport cu institutiile mari si cu indivizii cu valoare neta ridicata si pur si simplu nu credem ca este corect", citat de Coin Telegraph.

Fonduri in valoare de 1,7 miliarde de dolari

ForUsAll gestioneaza 1,7 miliarde de dolari in active, ceea ce reprezinta o mica parte din piata de 22 de trilioane de dolari pe care o insumeaza conturile de pensionare din SUA.

In Statele Unite, un plan 401K este un cont de pensie cu contributii definite sponsorizat de angajator, definit in subsectiunea 401 din Codul Veniturilor Interne.

Firmele de investitii institutionale mai mari, precum Fidelity Investments si Charles Schwab, nu permit clientilor sa cumpere sau sa vanda direct criptomonede in conturi impozabile sau conturi individuale de pensionare. Cu toate acestea, ei pot achizitiona actiuni in trusturi care investesc in active criptate de la companii precum Grayscale Investments.

O firma care permite achizitionarea directa de active criptografice si aur pentru planurile de pensionare este BitcoinIRA, care a fost fondata in 2016.

"ForUsAll si Coinbase nu ar face acest lucru daca nu ar exista o piata. Exista oameni care doresc acest lucru cu aceste tipuri de fonduri. Si vor sa aiba acces la lucruri noi si incitante cu fondurile lor de pensionare", a declarat Chris Kline, cofondator si director operational la BitcoinIRA.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#investitii criptomonede, #fonduri de pensionare, #pensie criptomonede , #Criptomonede