FMI: Prognoza BERD pentru Romania este pesimista

Miercuri, 04 August 2021, ora 19:212058 citiri
FMI: Prognoza BERD pentru Romania este pesimista
Foto: Realitatea TV

FMI revizuieste prognoza de crestere economica a Romaniei, dar o contractie de 3% in 2010 este prea pesimista, considera seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks.

"Prognoza BERD este pesimista. Eu nu sunt asa de pesimist", a spus Franks, potrivit Ziarul Financiar.

Declaratia oficialului FMI vine dupa ce majoritatea bancilor locale si BERD au anuntat ca se asteapta la o scadere a economiei romanesti cu 3 procente.

De asemenea, Franks a adaugat ca intreruperea negocierilor cu FMI, precum in Ungaria, nu reprezinta un pericol in cazul Romaniei. "Nu, nu vad un pericol in asta", a raspuns Franks, intrebat daca Romania este in pericol sa intrerupa acordul cu FMI, asa cum s-a intamplat in Ungaria, informeaza Mediafax.

Oficiali ai FMI si UE au venit luni la Bucuresti pentru o noua runda de negocieri. De aceste discutii depinde eliberarea celei de-a cincea transe in valoare de 900 de milioane de euro. Misiunea comuna a FMI si Comisiei Europene, care se afla in Romania intre 26 iulie - 4 august, evalueaza modul in care Romania a indeplinit criteriile de performanta stabilite pentru finele lunii iunie.


Comentarii
SpiritCivic
rank 5
Raportul Romaniei cu organismele internationale este stralucit. Cu cat Romania va avea datorii mai mari si mai multe catre FMI... cu atat vom avea o economie de succes... PENTRU FMI !