Firma care a prevazut crahul din 1929 avertizeaza despre o posibila recesiune

Colaborator:Dana Dobre
Marti, 11 Noiembrie 2014, ora 13:513935 citiri
Firma care a prevazut crahul din 1929 avertizeaza despre o posibila recesiune
Foto: Bloomberg

O mica firma care a prezis crahul din 1929 revine cu un mesaj de rau augur. Jerome Levy Forecasting Center indica o probabilitate de 65% pentru o recesiune in 2015.

"In mod cert, cele mai recente tendinte globale actuale sugereaza declansarea unei recesiuni in 2015", a declarat David Levy, presedintele Centrului de Prognoza Jerome Levy, relateaza Business Insider.

Prognozele Centrului Levy contrasteaza in mod vadit cu evaluarile de pe Wall Street, care sunt increzatoare ca economia mondiala va continua sa creasca.

In anul 1929, lui Jerome Levy - bunicul actualului presedinte al Centrului - "nu i-a placut ce a constatat in analiza sa asupra profitului corporatiilor" si a luat decizia de a vinde actiunile sale inainte de Marea criza din octombrie 1929.

Recent, grupul a avertizat ca "balonul imobiliar" si proliferarea creditelor subprime sunt factorii responsabili pentru ultimul declin economic.

De data aceasta, David Levy isi face griji pentru anul 2015, deoarece exporturile SUA sunt la cea mai inalta cota atinsa vreodata, in timp ce cresterea economica este incetinita.

In plus, el este preocupat de faptul ca o proportie neobisnuit de mare din venitul disponibil este neacoperita pe piata de capital.