Falca: Primarii din tara, inclusiv din PSD, sunt ingrijorati din cauza bugetului. Marile investitii sunt puse in pericol

Sambata, 16 Februarie 2019, ora 19:32
3378 citiri
Falca: Primarii din tara, inclusiv din PSD, sunt ingrijorati din cauza bugetului. Marile investitii sunt puse in pericol
Foto: Facebook/Falca Gheorghe

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca (PNL), spune ca exista "o ingrijorare si chiar revolta" in randul primarilor cu care a avut discutii in ultimele saptamani pe tema bugetului, inclusiv de la PSD, afirmand ca acestia se tem ca marile proiecte de investitii sunt puse in pericol "printr-un buget care sanctioneaza in primul rand primariile performante".

"Am fost contactat, in ultimele saptamani, de un mare numar de primari din tara, inclusiv PSD. Exista o ingrijorare si chiar o revolta in ceea ce ii priveste, pentru ca marile proiecte de investitii sunt puse in pericol de Guvern, printr-un buget care sanctioneaza in primul rand primariile performante.

Dincolo de asta, colegii mei primari, indiferent de culoarea politica, dezavueaza atitudinea Guvernului Romaniei, care prin ministri ca Orlando Teodorovici se raporteaza cu aroganta la administratiile locale unde se produc resursele din care se alimenteaza bugetul de stat", sustine Gheorghe Falca, intr-o declaratie de presa.

Primarul Aradului considera ca ministrul Teodorovici "nu intelege, asa cum nu inteleg nici alti ministri, ca el este numit pe functie printr-o conjunctura politica".

"Nu este seful primarilor (Teodorovici - n.red.), nu ne cheama la ordin si nu ne da dispozitii, nu face glumite pe seama noastra. Unii dintre noi, primarii, am fost realesi de doua-trei-patru ori sa reprezentam cetatenii harnici si cinstiti, in timp ce Orlando Teodorovici reprezinta cel mai slab guvern din istoria Romaniei.

In calitate de reprezentant al primarilor din Romania, apelul meu la Guvernul Romaniei a fost sa asculte nevoile romanilor, sa nu blocheze dezvoltarea oraselor, sa nu ii mai pedepseasca pe cei care muncesc pentru tara asta. Daca asta i se pare amuzant sau motiv de ironie domnului ministru Teodorovici, daca il determina sa ne persifleze, ii transmit ca pe mine ironia sa nu ma atinge, insa cetatenii sunt satui de sfidare si asteapta ca Guvernul Romaniei sa ii trateze in sfarsit cu respect, si nu cu dispret, ca acum", arata Gheorghe Falca.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#buget primari, #investitii buget primarii , #buget