Elon Musk, de la calau la salvator al Bitcoin. Miliardarul a anuntat ca Tesla va accepta din nou criptomoneda ca plata

Luni, 14 Iunie 2021, ora 13:004026 citiri
Elon Musk, de la calau la salvator al Bitcoin. Miliardarul a anuntat ca Tesla va accepta din nou criptomoneda ca plata
Foto: Pixabay.com

Elon Musk pare ca are, intr-adevar, Bitcoin la degetul mic, cel putin daca privim evolutia principalei criptomonede, dupa ce miliardarul a anuntat ca Tesla ar putea accepta din nou moneda virtuala ca metoda de plata pentru masinile sale electrice.


Imediat dupa anunt, Bitcoin a crescut cu aproape 10% si a atins cotatia de 40.000 de dolari, cea care in ultimele saptamani a parut un varf greu de urcat.

Totul a inceput pe 8 februarie, cand Tesla a facut public faptul ca in ianuarie, firma a cumparat Bitcoin in valoare de 1,5 miliarde de dolari. Dupa acest anunt, Bitcoin a cunoscut o evolutie fulminanta ajungand undeva la aproape 65.000 de dolari.

Dupa ce a stat o perioada in jurul acestei cotatii, temerile legate de interdictiile Chinei legate de Bitcoin, dar si tweet-urile lui Elon Musk, au facut ca Bitcoin sa cada pana la 32.000 de dolari, chiar saptamana trecuta.

In tot acest timp, Elon Musk si-a atras critici severe, mai ales dupa ce a anuntat ca Tesla nu va mai accepta Bitcoin ca plata pentru masinile sale electrice pe motiv ca minarea criptomonedei polueaza foarte mult lumea.

Ieri insa, Elon Musk a dat un tweet prin care spunea ca acolo unde se confirma ca se foloseste mai mult de 50% energie regenerabila pentru minarea Bitcoin, Tesla este deschisa la a accepta din nou Bitcoin ca metoda de plata.

Chiar daca el a cazut de la 65.000 de dolari, cotatia de varf a criptomonedei, Bitcoin tot este cu 33% mai valoros decat era la inceputul anului.

Pe de alta parte, nu acelasi lucru se poate spune si despre una din comnpaniile sale fanion, Tesla, ale carei actiuni sunt cu 30% mai putin valoroase fata de momentul in care s-a anuntat ca a cumparat Bitcoin in valoare de 1,5 miliarde de dolari.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News