Economia zonei euro are parte de cel mai ridicat nivel de incredere din ultimii 21 de ani

Marti, 29 Iunie 2021, ora 20:52
1619 citiri
Economia zonei euro are parte de cel mai ridicat nivel de incredere din ultimii 21 de ani
Imbunatatirea situatiei din sectorul serviciilor a dus la cresterea increderii in economie FOTO Pixabay

Increderea in economia zonei euro a atins in iunie cel mai ridicat nivel din ultimii 21 de ani, in urma imbunatatirii situatiei din sectorul serviciilor, dupa atenuarea restrictiilor impuse pentru a stopa raspandirea pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite DPA.

Potrivit datelor publicate marti de Comisia Europeana, indicele sentimentului economic (ESI) a urcat in iunie la 117,9 puncte, de la 114,5 puncte luna precedenta. Cifra comunicata de Executivul comunitar difera de estimarile analistilor, care se asteptau la un avans de pana la 116,5 de puncte.

In industrie, optimismul a crescut pentru a saptea luna consecutiv, ajungand la nivelul record de 12,7 puncte, de la 11,5 puncte luna precedenta, in timp ce analistii estimau un avans pana la 12,3 puncte.

Increderea in sectorul serviciilor, responsabil pentru doua treimi din PIB-ul zonei euro, a inregistrat a cincea luna de crestere consecutiva, ajungand la 17,9 puncte in iunie, de la 11,3 puncte luna precedenta. Este cel mai ridicat nivel incepand din august 2007.

Increderea consumatorilor a urcat la minus 3,3 puncte luna aceasta, de la minus 5,1 puncte luna precedenta, a cincea luna de crestere consecutiva.

Indicele legat de asteptarile privind forta de munca a urcat la 111,6 puncte in iunie, datorita planurilor de angajari din industrie si servicii, care au compensat declinul usor din constructii.

Datele publicate marti de Comisia Europeana sunt rezultatul unui studiu efectuat in perioada 1 - 21 iunie.

In mai, Comisia Europeana a estimat ca economia UE va creste cu 4,2% in 2021 si cu 4,4% in 2022, in timp ce zona euro va inregistra un avans de 4,3% anul acesta si de 4,4% anul viitor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

„Un tigru de hârtie”. Cum ocolesc lobbiștii mecanismul european de transparență
„Un tigru de hârtie”. Cum ocolesc lobbiștii mecanismul european de transparență
Registrul european de transparență pentru activități de lobby are lacune, arată un raport publicat miercuri, 17 aprilie, de Curtea de Conturi Europeană. Mecanismul, care ajută la informarea...
România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
Producţia industrială în UE şi zona euro a crescut în luna februarie 2024, comparativ cu luna ianuarie 2024, iar România se numără printre ţările membre cu cele mai importante creşteri...
#economie zona euro, #zona euro, #sector servicii zona euro, #Comisia Europeana , #zona euro
Comentarii
Poza Kogaion78
Kogaion78
rank 1
sendimendd "ieconomic" ???.......ce-i aia ????.....thoamne......