Ministrul de Finanțe, despre reducerea inflaţiei: „Principalul beneficiar al problemei este BNR. E posibil să vedem o creştere de dobândă”

Marti, 05 Octombrie 2021, ora 08:411234 citiri
Ministrul de Finanțe, despre reducerea inflaţiei: „Principalul beneficiar al problemei este BNR. E posibil să vedem o creştere de dobândă”
„BNR are nişte instrumente şi e posibil să vedem o creştere de dobândă” FOTO Unsplash

Fenomenul creşterii inflaţiei este unul pe care-l vedem în toată lumea, iar Banca Centrală are nişte instrumente de stopare a acestei majorări şi este posibil să vedem o creştere a dobânzii de referinţă, a declarat, luni seara, ministrul Finanţelor, Dan Vîlceanu, la finelul şedinţei de Guvern.

"Ne uităm şi noi atent la fenomenul ăsta (al creşterii inflaţiei - n. r.), este un fenomen pe care-l vedem în toată lumea, în general provocat de aceste creşteri la energie electrică şi gaze, dar BNR are nişte instrumente şi e posibil să vedem o creştere de dobândă. Dar sunt convins că, atunci când situaţia o cere, BNR va interveni şi va lua măsuri", a spus Vîlceanu, întrebat despre măsurile ce ar putea fi luate pentru reducerea inflaţiei.

El a precizat că autorităţile de resort sunt atente să nu aibă politici prociclice care să ducă la o creştere şi mai mare a inflaţiei, însă BNR va trebui să ia măsurile necesare pentru a domoli acest fenomen.

"Noi ne uităm atent să nu avem politici prociclice care să genereze şi mai tare o presiune inflaţionistă, dar principalul beneficiar al problemei este BNR", a afirmat şeful de la Finanţe.


Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News