Spectaculosul drum din Munții Apuseni care va fi asfaltat. Șoseaua ajunge la un domeniu schiabil frecventat de ardeleni

Autor: N.G.
Luni, 13 Decembrie 2021, ora 22:37
4573 citiri
Spectaculosul drum din Munții Apuseni care va fi asfaltat. Șoseaua ajunge la un domeniu schiabil frecventat de ardeleni
Drumul județean va fi modernizat în 2022

Un nou drum turistic din Apuseni va fi modernizat în perioada următoare. Consiliul Județean Cluj a anunțat demararea procedurilor pentru finanțarea lucrărilor de reabilitare a peste 11 kilometri din DJ 107R.

Este vorba despre drumul județean care face legătura între Muntele Băișorii și pârtia de schi Buscat. Consiliul Județean Cluj a publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice anunțul de participare având ca obiect achiziția execuției lucrărilor în cadrul proiectului ”Lucrări de refacere a infrastructurii rutiere afectată de fenomene hidrometeorologice a sectorului de drum DJ 107R, km 47+350 – km 58+650”. Valoarea estimată a investiției este de aproape 3,8 milioane de lei.

Conform reprezentanților CJ Cluj, necesitatea lucrărilor a fost determinată de starea avansată de degradare a drumului, cauzată de ploile abundente și viiturile repetate înregistrate în zonă. Operațiunile de refacere vizează un sector de 11,3 kilometri, cel care leagă Stațiunea Băișoara de pârtia de schi Buscat.

Investiţia Consiliului Judeţean pe drumul județean 107R Muntele Băişorii (Staţiunea Băişoara) – Muntele Mare (pârtia de schi Buscat) este una strategică, având în vedere că în sezonul rece acest sector este foarte solicitat de turişti și de iubitorii sporturilor de iarnă, datorită atracţiilor din zona staţiunii Băişoara şi a pârtiei de schi de la Buscat”, a transmis Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Domeniul schiabil Buscat. Foto: aventi.ro

Data limită de depunere a ofertelor pentru adjudecarea acestui contract este 28 decembrie 2021, ora 15.00, criteriul de atribuire fiind „prețul cel mai scăzut”. Durata maximă de execuție a lucrărilor este de 9 luni.

Aflată la doar 50 de km de Cluj-Napoca, Stațiunea Muntele Băișorii este cea mai cunoscuta staţiune de schi a clujenilor şi un loc de o frumuseţe aparte. Staţiunea este situată la obârşia pârâului Gera (izvor al văii Ierţa), pe culmile ce pleacă spre est din vârful Buscat (1676 m), pe teritoriul comunei Băişoara. Distanța față de Cluj-Napoca este de 60 de kilometri.

Domeniul schiabil Buscat are șase pârtii, sistem babylift și telescaun la capacitate dublă. Este situat la 60 de km de Cluj-Napoca și 100 km de Alba Iulia, Târgu Mureș și Zalău.

Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#drum, #Apuseni, #turism, #schi, #Cluj, #modernizare , #infrastructura
Comentarii
Poza MosCraciun
MosCraciun
rank 5
Profitati de betoniere si asfaltati si partiile.