Milionarii si miliardarii din criptomonede isi doneaza 1% din castigurile anuale pentru caritate

Miercuri, 05 Mai 2021, ora 13:542379 citiri
Milionarii si miliardarii din criptomonede isi doneaza 1% din castigurile anuale pentru caritate
Foto: Pixabay.com

Tot mai multi investitori de talie mare din piata criptomonedelor au inceput sa isi doneze 1% din castigurile anuale rezultate din tranzactiile cu monede virtuale catre caritate. Astfel ca, zilele trecute, patru veteran din acest domeniu s-au alaturat initiative Founders Circle, un grup ce sustine The Giving Block, o organizatie de caritate.

Cripto Giving Pledge incurajeaza investitorii si companiile in criptomonede sa doneze cel putin 1% din participatiile lor catre organizatii caritabile in fiecare an. Initiativa face parte din mandatul The Giving Block de a creste donatiile caritabile si de a permite mai multor organizatii nonprofit sa accepte donatii de criptomonede.

Giving Block a reunit Founders Circle pentru a promova initiativa si a invitat mai multi lideri din industrie sa se alature. In ultima saptamana, Founders Circle a intampinat patru noi membri, incepand cu Ryan Selkis, fondatorul si CEO al Messari, pe 27 aprilie.

De asemenea, a raspuns apelului Dan Matuszewski, fondatorul CMS Holdings si fost sef al Circle Trade, si Qiao Wang de la DeFi Alliance. Ieri, Haseeb Qureshi, directorul general al Dragonfly Capital, a fost prezentat ca al patrulea membru al grupului industrial.

"Comunitatea criptografica a fost incredibil de generoasa cu mine si sunt norocos sa pot inapoia o parte din aceasta generozitate. Sunt incantat sa donez unor organizatii caritabile de mare impact - si, asa cum se intampla, cripto este cel mai bun mod de a face acest lucru", a declarat Qureshi.

The Giving Block va anunta noi membri ai cercului fondatorilor pana pe 30 mai, cand se vor inchide oficial cererile de aderare la grup.

Crypto Giving Pledge a fost lansat intr-un moment oportun in evolutia activelor digitale. Piata criptomonedelor valoreaza in prezent aproximativ 2,3 trilioane de dolari, ceea ce inseamna ca o contributie de 1% din partea tuturor membrilor industriei si a investitorilor ar fi echivalenta cu 23 de miliarde de dolari. Acceptarea generalizata in crestere a activelor digitale va determina probabil mai multe organizatii nonprofit sa accepte donatii criptografice.

Un bun exemplu al acestei schimbari de tendinta este Crypto Cancer Fund infiintat de Societatea Americana a Cancerului si The Giving Block in ianuarie. Fondul de cercetare accepta donatii sub forma de Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) si alte criptomonede.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News