Corlatean ii roaga pe romani sa cumpere vin moldovenesc - vezi de ce

Miercuri, 11 Septembrie 2013, ora 17:37
2506 citiri
Corlatean ii roaga pe romani sa cumpere vin moldovenesc - vezi de ce
Foto: Evenimentul Zilei

Ministrii de Externe roman si polonez, Titus Corlatean si Radoslaw Sikorski, au adresat o rugaminte cetatenilor celor doua tari sa cumpere vin importat din Republica Moldova. Apelul vine dupa ce Rusia a anuntat ca nu va mai cumpara niciun fel de vin de la vecinii nostri.

"L-am informat pe primul-ministru, pe ministrul Agriculturii, pentru a putea demonstra rapid solidaritate din partea Romaniei si contam pe reactia solidara si a altor state europene", a declarat Titus Corlatean, potrivit Mediafax.

Titus Corlatean i-a asigurat pe moldoveni ca va cauta sa asigure o marire a cotelor de import.

"Din punct de vedere politic, suntem hotarati sa demonstram solidaritate si vom discuta prin institutiile competene posibilitatile de a mari cotele de importuri din Republica Moldova. Vorbim de vin de fructe, de struguri si de alte produse", a subliniat Corlatean, care a facut un apel public catre companiile private si catre populatia din Romania pentru a-si exprima solidaritatea cu Republica Moldova.

Rusia a interzis importul de vinuri din Republica Moldova

Serviciul Sanitar al Federatiei Ruse a anuntat marti ca a interzis importul de vinuri din Republica Moldova.

Decizia a venit dupa ce moldovenii au anuntat ca vor semna un acord de asociere cu Uniunea Europeana, in noiembrie, la Vilnius.

Motivul oficial pentru sistarea importurilor de vinuri este, potrivit Federatiei Ruse, "cantitatea exagerata de plastifianti" din aceasta bautura. "Exista nereguli in tehnologia de procesare si depozitare a produselor finite, fapt inadmisibil pentru un proces civilizat de producere", a mai spus Ghenadi Oniscenko.

Interdictia vine la scurt timp dupa ce vicepremierul rus Dmitri Rogozin a declarat ca o eventuala apropiere de Uniunea Europeana va aduce dupa sine ruperea relatiilor cu Rusia.

"Daca aleg aceasta cale, ar trebui sa ia in considerare ca acest lucru nu inseamna ca adera la UE", a declarat Rogozin. "Aceasta este doar o anticamera unde s-ar putea sa fie tinuti mult timp la degetul mic taiand in primul rand relatiile cu Federatia Rusa. Multe dintre legaturile care exista in acest moment vor fi rupte", a continuat vicepremierul rus.

Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Anunțată recent, tehnologia ecranelor QDEL promite să revoluționeze industria televizoarelor, începând cu segmentul premium și extinzându-se treptat către gama de buget. În timp ce...
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Un pachet important de legi, care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, a fost adoptat miercuri, 24 aprilie, de Parlamentul...
#vin Republica Moldova import, #export vin Republica Moldova, #Romania import vin moldovenesc , #importuri