Autostrada uitată de 10 ani în sertar, resuscitată de autorități. "E primul contract semnat pe noul tip de caiet de sarcini"

Luni, 23 August 2021, ora 10:47
52488 citiri
Autostrada uitată de 10 ani în sertar, resuscitată de autorități. "E primul contract semnat pe noul tip de caiet de sarcini"
Segment din Autostrada A3 FOTO: Facebook/ Asdociatia Pro Infrastructura

Ministrul Cătălin Drulă a anunțat luni, 23 august, semnarea contractului pentru studiul de fezabilitate și proiect tehnic în cazul unui segment de 48 de kilometri din A3.

Contractul pentru proiectarea Autostrăzii Făgăraș- Brașov a fost semnat luni 23 august. Anunțul a fost făcut de către ministrul Cătălin Drulă pe pagina sa de Facebook. Acesta subliniază că investiția fusese abandonată de peste 10 ani.

”În această dimineață am luat parte la semnarea contractului dintre Compania de drumuri și proiectantul care va realiza completarea studiului de fezabilitate și proiectul tehnic de detaliu.

Acest segment al autostrăzii A3 Transilvania, lung de 48 de km, a fost scos la licitație în această primăvară, după un deceniu în care a zăcut uitat. Este primul contract semnat pe noul caiet de sarcini care are prevederi mult mai echilibrate”, a precizat Cătălin Drulă.

Traseul Autostrăzii Făgăraș-Brașov

”Traseul începe cu un nod rutier care face legătura la Codlea cu autostrada Ploiești-Brașov și se încheie în apropiere de Făgăraș, printr-un nod de mare viteză care face conexiunea cu autostrada Sibiu-Făgăraș. În plus, în zona municipiului Brașov, proiectantul va asigura legătura cu autostrada Brașov-Bacău.

Printre cele mai importante activități din cadrul contractului se numără realizarea unor studii și analize de trafic, geotehnice, arheologice, topografice, hidrologice, hidraulice, de identificare a proprietarilor și a constrângerilor de pe traseu sau a utilităților intersectate. Vor fi obținute toate avizele, acordurile și autorizațiile necesare.

La fel ca A7 - Autostrada Moldovei, Făgăraș-Brașov va beneficia de o proiectare completă și complexă, la cheie. Asta înseamnă că la finalizarea acestui contract se va licita direct execuția lucrărilor (adică utilaje în teren din prima zi)”, a mai precizat ministrul.

CNAIR a anunțat că proiectul a fost câștigat de asocierea SEARCH CORPORATION SRL (lider) - PROTELCO SA - LIKE CONSULTING SRL - MEGAMUHENDISLIK MUSAVIRLIK A.S. (MEGA ENGIEERING CONSUTING) cu preţul de 18.174.952,71 Lei fără TVA.

Durata contractului este de 22 luni pentru studiul de fezabilitate și 3 luni pentru proiectul tehnic. Ar urma ca segmentul de 48 de kilometri să fie scos la licitație pentru execuție în toamna anului 2023.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
România urcă o poziție în clasamentul european al produsului intern brut per cap de locuitor. Astfel, România depășește Ungaria și ajunge la 78% din media europeană, după o creștere cu...
#autostrada Fagaras Brasaov, #Autostrada A3, #Catalin Drula constructie autostrada, #proeictare autostrada , #infrastructura