Companiile de stat au trecut testul FMI

Marti, 26 Iulie 2011, ora 15:02
1522 citiri

Cele opt companii de stat monitorizate in 2011 si-au indeplinit tintele impuse in cadrul acordului cu Fondul Monetar International, potrivit declaratiilor ministrului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Ion Ariton, dupa intalnirea cu membrii misiunii FMI in Romania.

"Dupa o serie de analize, concluzia a fost aceea ca masurile asumate de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) pentru cele 8 companii din portofoliul ministerului, monitorizate in anul 2011 au fost indeplinite, reprezentantii FMI apreciind pozitiv progresele inregistrate", se arata intr-un comunicat al ministerului.

Astfel, in urma analizei datelor economice preliminate pe sase luni, companiile s-au incadrat in indicatorii bugetari stabiliti.

De asemenea, pana in luna octombrie, ministerul Economiei va face o analiza cu privire la infiintarea celor doua companii energetice, prin care se va clarifica situatia juridica a companiilor si se va lua o decizie finala in privinta lor.

In paralel, se analizeaza posibilitatea, agreata si de FMI, a reorganizarii sectorului energetic in doua companii, care sa asigure o exploatare optima din punct de vedere tehnic, bazata pe un mecanism clar de functionare, in care sa nu mai fie incluse Hidroelectrica si Nuclearelectrica.

Ministrul Economiei a adaugat si ca oferta Petrom va fi reluata in prima jumatate a anului 2012.

In cazul celorlaltor companii, se va continua programul de vanzare a 15% din pachetul de actiuni din Translectrica, Transgaz si Romgaz. Pentru Hidroelectrica si Nuclearelectrica, se va demara procesul de majorare de capital cu 10 la suta, prin oferta publica primara, pentru generarea de investitii suplimentare.

T.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
#companii stat FMI, #infiintare companii energetice, #vanzare Petrom , #FMI
Comentarii
Poza adevar
adevar
rank 1
alo,baietii albastri,de ieri si de azi,veniti...de criticati!