Bugetul Romaniei - comoara piratilor PSD

Autor: Costel Alexe - deputat PNL
Vineri, 15 Decembrie 2017, ora 10:24
6320 citiri

Aparent o simpla gluma aruncata de Liviu Dragnea la Congresul TSD, sintagma "parca suntem pirati" capata consistenta cand aruncam o privire asupra Legii Bugetului de Stat pe 2018, varianta propusa de tridentul Dragnea-Tudose-Valcov.

Scapati de grija si presiunea unor noi anchete penale, Darius Valcov si Liviu Dragnea au creionat linistiti un buget care sa rasplateasca soldatii disciplinati care au votat ciopartirea Legilor Justitiei in Parlament.

Asemenea unor veritabili pirati care jefuiesc si apoi se targuiesc la impartit prada, asa si "baroniada" PSD si-a impartit bugetul Romaniei dupa "pohta ce-a pohtit".

Evident, baronii cei mai disciplinati au avut intaietate si au primit cele mai multe alocari bugetare, un mesaj de forta transmis de la centru atat catre filialele rebele din interiorul PSD, sa se dea la brazda ca altfel nu vor primi fonduri cat Dragnea conduce PSD, dar si catre opinia publica, prin care Liviu Dragnea doreste sa isi reafirme pozitia de lider autoritar.

Asa s-a ajuns in situatia unor anomalii, cand Moldova, o regiune cu peste 4 milioane de romani, primeste din bugetul de investitii al Ministerului Transporturilor doar 2,3%, iar Teleormanul si judetele vecine, fidele lui Liviu Dragnea, primesc de 6 ori mai multe fonduri.

Pentru ca tabloul dispretului afisat de Guvernul PSD sa fie complet, proiectul de infrastructura vital pentru dezvoltarea unei regiuni, pentru conectivitatea Uniunii Europene cu Republica Moldova si Ucraina, Autostrada Iasi-Tg.Mures, nici macar nu este luat in calcul!

Anul acesta si-au permis sa minta permanent poporul, nu si-au onorat angajamentele din programul de guvernare si acum au venit cu o proiectie bugetara nerealista, cosmetizata, cu venituri mult supraevaluate si in acelasi timp cheltuielile cu asistenta sociala micsorate din pix cu peste 3 miliarde de lei!

Pentru ca fidelizarea baronilor loialisti este costisitoare, pentru ca Dragnea sa isi mentina puterea si influenta in interiorul PSD, este nevoie de venituri suplimentare la bugetul statului, venituri obtinute din taxe si impozite aplicate unor categorii sociale.

Partidul National Liberal a solicitat expres corelarea Bugetului de stat pe 2018 cu nevoile populatiei si nu ale baronilor PSD. Cresterea bugetului alocat Sanatatii, cresterea finantarii pentru Educatie pana la tinta de 6% dn PIB, scaderea accizei la combustibil la nivelul existent la 1 august 2017, deoarece transportatorii au ales sa alimenteze in afara tarii.

Compensarea furtului facut de Guvern din bugetele locale prin alocarea unei cote de 58% din impozitul pe venit catre localitati si prin eliminarea articolului care scade transferurile in functie de excedente si respectarea totodata a angajamentelor legale in privinta cresterilor salariale si ale punctului de pensie!

Guvernarea Dragnea a ales sa tina tara in loc, sa taie investitiile, sa impovareze populatia pentru a-si fideliza baronii, in timp ce tarile din jur nu pierd timpul si fac ceea ce trebuie pentru cetatenii lor.

Liviu Dragnea si Mihai Tudose trebuie sa inteleaga ca Bugetul Romaniei este al tuturor romanilor si nu al clientelei de partid, nu al piratilor din PSD! Este nevoie de investitii pentru a recupera decalajele fata de restul Europei!

Costel Alexe este deputat PNL si co-presedinte TNL

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Buget 2018, #PSD buget 2018 , #buget