Cine se bucura ca Rusia nu mai importa alimente din Occident?

Autor: Ana Ilie
Vineri, 08 August 2014, ora 14:44
6536 citiri
Cine se bucura ca Rusia nu mai importa alimente din Occident?

Serbia se bucura ca Rusia a interzis, incepand de joi, importurile de carne de vita, carne de porc, carne de pui, peste, branza, lapte, fructe si legume din Australia, Canada, Uniunea Europeana, Statele Unite si Norvegia.

"Sanctiunile economice pe care Rusia le-a introdus pentru unele tari fac loc pentru o crestere uriasa in exporturile de produse sarbe", a atras atentia presedintele Camerei de Comert sarbe, Željko Sertic, citat de b92.

Sertic a identificat si produsul care va fi foarte bine primit pe piata rusa: prunele. In plus, si alte produse agricole, lactate si bomboane, ar putea avea succes pe piata rusa, ramasa fara alimente occidentale timp de un an. Problema cu prunele, desi piata pentru prunele uscate este imensa in Rusia, este ca anul acesta "nu sunt suficiente nici pentru tuica produsa local".

Oficialul sarb a facut apel la producatorii national sa se organizeze si a aratat ca institutia pe care o conduce a trimis deja o cerere tuturor municipalitatilor pentru a "detecta companiile care au capacitatea de a exporta pe piata rusa".

Piata rusa este imensa, spune Sertic, si potentialul de crestere pe masura: in 2013, Federatia Rusa a importat produse alimentare in valoare de 42 de miliarde de dolari. Exporturile agricole sarbe in Rusia in aceeasi perioada s-au ridicat la 185 de milioane de dolari.

Intre Occident si Rusia se desfasoara un adevarat razboi al sanctiunilor, declansat de actiunile Rusiei in Ucraina si adancit de doborarea avionului civil Malaysia Airlines, in Ucraina.

Cum raspunde Putin sanctiunilor Occidentului

Premierul rus Dmitri Medvedev a semnat, joi, un decret prin care este impusa o interdictie totala asupra importurilor de carne de vita, carne de porc, carne de pui, peste, branza, lapte, fructe si legume din Australia, Canada, Uniunea Europeana, Statele Unite si Norvegia.

Presedintele rus Vladimir Putin a ordonat Guvernului sa se gandeasca la masuri de raspuns impotriva sanctiunilor Occidentului, subliniind ca este necesar sa se tina cont atat de interesele producatorilor rusi, cat si de ale consumatorilor.

Planul Rusiei prin care va provoca pierderi imense Occidentului

Sanctiunile Uniunii Europene asupra Moscovei includ un pachet de masuri punitive care tintesc sistemul financiar al Rusiei, domeniul apararii si sectorul energetic.

SUA si Japonia au anuntat de asemenea impunerea de sanctiuni impotriva Rusiei, din cauza rolului acesteia in criza ucraineana.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Rusia sanctiuni occident importuri alumente, #Serbia Rusia importuri sanctiuni , #importuri