Cele mai stupide momente din 2011 care au marcat economia (III)

Miercuri, 28 Decembrie 2011, ora 17:07
1500 citiri
Cele mai stupide momente din 2011 care au marcat economia (III)

2011 a fost un an greu pentru economie, cu momente din cele mai tensionate, care au facut pietele sa o ia razna. Insa toate aceste momente au fost provocate tot de oameni.

V-am prezentat in ultimele doua zile zece dintre cele mai mari gafe facute de directori de companii cu renume sau politicieni si economisti de top. Astazi, tot cu ajutorul Money CNN, va vom prezenta alte cateva astfel de situatii.

Cele mai stupide momente din 2011 care au marcat economia (I)

Cele mai stupide momente din 2011 care au marcat economia (II)

Scuzele lui Zuckerberg

Pentru creatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a fost un an greu. Sistemul de protejare a datelor utilizatorilor s-a dovedit cu multe fisuri si, de cate ori se reusea astuparea uneia, alta mai mare ii lua locul.

"Sunt primul care recunoaste ca am facut mai multe greseli", a fost postarea lui Mark Zuckerberg pe blogul sau. Si a tot dat copy/paste la ea de ceva ori de-a lungul anului.

10 din cele 25 de postari pe care creierul Facebook le-a facut in 2011 au fost... scuze.

Bancile chiar nu au simtul masurii

Bancile intotdeauna au fost recunoscute a nu avea scrupule si limite in a pune comisioane nesimtite. Insa anul acesta au socat de-a dreptul.

Si si-au ales si cel mai prost moment din istorie - cand miscarea Occupy Wall Street lua amploare.

Este vorba de Bank of America, Wells Fargo, JP Morgan si alte institutii bancare care au hotarat sa introduca o taxa noua pentru detinatorii de carduri.

Multimea s-a revoltat imediat. Mai mult, o prezentatoare de stiri si-a taiat cardul in direct in semn de protest.

Bancherii au renuntat la taxa si au fost chiar derutati de reactia publicului, ei crezand ca le fac clientilor un serviciu fiind transparenti in decizii.

Google, dusmanul nr. 1 al Statelor Unite

Un scandal de proportii a izbucnit in luna decembrie a acestui an cand imagini ale unei baze militare secrete din SUA au ajuns pe Internet, cu ajutorul programului Google Maps.

Incidentul a declansat reactii dure ale oficialilor americani, care acuza Google de subminarea securitatii nationale.

Oficialii SUA au acuzat Google ca ajuta Iranul, acest sfarsit de an fiind marcat de relatiile tensionate dintre cele doua tari.

Cosmarul Sony

Primavara lui 2011 a fost o perioada de cosmar pentru Sony, care s-a luptat sa-si spele imaginea dupa numeroase atacuri ale hackerilor. Vizate au fost consolele Sony.

Totul a inceput pe 22 aprilie cand reprezentantii Sony au anuntat ca exista un atac extern asupra retelei PlayStation.

O saptamana mai tarziu problema devenea grava - informatiile personale ale clientilor si posibil si numerele cardurilor fusesera furate. Si nici nu erau multi utilizatori... doar vreo 77 de milioane.

Pe 2 mai lucrurile s-au agravat. O alta divizie a fost tinta hackerilor. Si de parca nu era de ajuns, in iunie grupul de hackeri Lulz Security a anuntat ca se "plimba" prin curtea virtuala a Sony ca la ei acasa si pot sa ia orice doresc de acolo fara sa descopere nimeni.

Buffet, Bufet, Bufett...

Si in incheiere sa ne uitam si in propria ograda. Warren Buffett este unul dintre cei mai bogati oameni din lume, dar si unul dintre cei mai citati oameni de afaceri.

Cu toate astea, jurnalistii nu reusesc sa-i scrie corect numele. In principalele publicatii financiare din America numele lui a aparut scris gresit de 173 de ori din martie si pana acum.

Ca a fost Buffet, Bufett, Bufet sau orice alta combinatie, in niciun caz nu a fost Buffett. Si pe langa cele mai mari publicatii financiare greselile au fost facute inclusiv in comunicatele Congresului, Casei Albe, dar si in ziarul Omaha, achizitionat curand de Buffett.

Toți operatorii de transport feroviar, integrați pe Ghișeul Unic. Schimbări la cumpărarea biletelor
Toți operatorii de transport feroviar, integrați pe Ghișeul Unic. Schimbări la cumpărarea biletelor
Toţi cei şase operatori de transport feroviar de călători care prestează servicii publice sunt integraţi şi activi în sistemul Ghişeul Unic dezvoltat de Autoritatea pentru Reformă...
România va colabora cu Coreea de Sud în sectorul energiei nucleare. Ce prevede documentul semnat în timpul vizitei lui Klaus Iohannis
România va colabora cu Coreea de Sud în sectorul energiei nucleare. Ce prevede documentul semnat în timpul vizitei lui Klaus Iohannis
România şi Coreea de Sud au semnat un Memorandum de Înţelegere privind cooperarea bilaterală în domeniul energiei nucleare, care vizează inclusiv îmbunătăţirea echipamentelor nucleare,...
#greseli financiare 2011, #erori economice 2011, #datorii zona euro, #rating investitii , #criza economica mondiala