CCIR a organizat Ziua Romaniei la Expo Milano

Joi, 30 Iulie 2015, ora 08:00
1800 citiri
CCIR a organizat Ziua Romaniei la Expo Milano
Foto: CCIR

Camera de Comert si Industrie a Romaniei a organizat, miercuri, in parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe si Ministerul Economiei, Ziua Romaniei in Pavilionul National al Romaniei din cadrul Expo Milano.

Cu aceasta ocazie, a fost organizat un Forum de afaceri si investitii in cadrul caruia presedintele CCIR, Mihai Daraban, a subliniat importanta relatiei economice bilaterale intre Romania si Italia, se arata intr-un comunicat al CCIR remis Ziare.com.

"Pentru mediul de afaceri, expozitiile mondiale celebreaza inovatia, creativitatea, spiritul antreprenorial si colaborarea transnationala pentru cladirea unui viitor mai stabil si mai prosper [...] Acest moment deosebit reconfirma relatiile bilaterale excelente dintre Romania si Italia, care la nivel economic sunt deosebit de solide, fiind construite pe fondul unor puternice legaturi culturale si istorice intre cele doua popoare", a declarat Daraban.

Presedintele CCIR a precizat ca Italia este al doilea partener comercial al Romaniei din UE si din lume, iar potrivit estimarilor, investitiile directe totale ale firmelor italiene in tara noastra depasesc 2,8 miliarde de euro.

Festivitatea s-a bucurat de participarea unor oficiali guvernamentali, reprezentanti ai mediului de afaceri si ai corpului diplomatic din Romania si Italia.

EXPO 2015, eveniment de anvergura mondiala, organizat in jurul temei principale, a hranei, se desfasoara pe o durata de 6 luni in perioada 1 mai - 31 octombrie 2015.

Romania si-a anuntat oficial participarea la Expo Milano 2015 inca din anul 2011. Prezenta Romanei la acest eveniment va fi sub motto-ul Living with nature - Convietuind cu natura si isi propune sa transmita lumii intregi imaginea unei tari unde traditionalul se imbina cu modernul, care este in armonie cu natura si care ofera surse de hrana accesibile, sustenabile si de incredere.

Pavilionul dedicat tarii noastre se bucura de o suprafata de 887 metri patrati si este impartit in doua nivele: primul prezinta imaginea de actualitate a varietatii resurselor naturale, iar cel de al doilea prezinta imaginea traditionala a gospodariei romanesti.

Expozitiile sunt grupate in 8 arii principale precum biodiversitate, cultura si energia verde, fructe si legume, cultura si traditie, arta culinara, gradina, casa si veranda.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Ziua Romaniei Expo Milano 2015, #Pavilion Romania Expo Milano , #comert