Complexul Energetic Oltenia va primi de la Guvern 1,3 miliarde de euro. Banii vor fi alocati esalonat

 Joi, 19 Noiembrie 2020, ora 07:09
Complexul Energetic Oltenia va primi de la Guvern 1,3 miliarde de euro. Banii vor fi alocati esalonatFOTO Complexul Energetic Oltenia

Guvernul a aprobat, miercuri seara, memorandumul prin care va acorda, in urmatorii ani, un ajutor de peste 1,3 miliarde de euro Complexului Energetic Oltenia in vederea restructurarii.

"Am aprobat astazi in sedinta de guvern Memorandumul pentru Compania Energetica Oltenia, memorandum prin care Guvernul se angajeaza ca in perioada 2021-2025 va pune la dispozitie prin bugetul de stat schema de ajutor de stat pentru restructurarea companiei, in valoare de 1.326.000.000 de euro", a anuntat miercuri seara, la finalul sedintei de Guvern, ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Acesta a precizat ca CE Oltenia a intocmit planul de restructurare, acesta a fost pre-notificat Comisiei Europene, iar memorandumul reprezinta angajamentul Guvernului.

Ministrul Economiei a precizat ca aprobarea acestei scheme de ajutor de stat reprezinta "un mesaj foarte clar pentru salariatii companiei Energetice Oltenia ca nu ii lasam la greu si acum pot sa fie siguri ca un guvern normal va pune in aplicare acest ajutor de stat".

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

"Se deschide practic calea aprobarii de catre Comisie a notificarii pe care am facut-o, garantand Comisiei Europene ca prin bugetul de stat, Ministerul de Finante, Ministerul Economiei, Guvernul in ansamblul sau in perioada 2021-2025 va asigura prin buget necesarul pentru ajutorul de restructurare" a adaugat Popescu.

Comisia Europeana a invitat Complexul Energetic Oltenia sa declanseze procedura de notificare, etapa finala a procesului de aprobare a Planului de restructurare si decarbonare, document transmis la Bruxelles pe 31 august 2020.

Reprezentantii CE Oltenia spun ca au dialogat constant, in cele peste doua luni scurse de la transmiterea planului, cu reprezentantii Comisiei Europene pentru a clarifica unele prevederi ale documentului, cum ar fi cele legate de veniturile companiei sau cele referitoare la contractele de finantare bancara.

"Am aratat partenerilor de dialog de la Bruxelles ca sursa noastra principala de venituri este vanzarea de energie electrica si am oferit explicatii despre strategia de vanzare. Comisia a mai vrut sa stie de ce contractele CEO sunt anuale si nu multinanuale si le-am explicat ca acest lucru nu a fost posibil din cauza legislatiei din Romania. Aceasta legislatie specifica domeniului este in curs de modificare si se va incheia la inceputul anului viitor. Sigur, acestea sunt intrebari firesti, mai ales ca este un Plan complex care se intinde pe 5 ani si care presupune un efort financiar de 3,5 miliarde de euro. Dialogul cu Comisia Europeana va continua si in perioada de notificare, iar eu si echipa mea suntem pregatiti sa raspundem si sa clarificam orice intrebare venita de la Bruxelles", a declarat Daniel Burlan, presedintele directoratului CE Oltenia.

Complexul Energetic Oltenia este al doilea jucator de pe piata locala a energiei electrice, cu o cota de piata de 22%. Importanta companiei este confirmata in Strategia Energetica a Romaniei pentru 2020 - 2030, cu perspectiva anului 2050, document aflat in proces de avizare la Guvern si care evidentiaza necesitatea implementarii Planului de dezvoltare si decarbonare a CE Oltenia.

Citeste si:
Guvernul a aprobat proiectul de lege ce prevede ca instantele sa poata efectua proceduri judiciare prin videoconferinta

 Articol citit de 2000 ori

Citeste si:
Ce a patit a doua zi fotbalista care a sfidat momentul de reculegere in memoria lui Diego Maradona si cum a reactionat
DigiSport.ro: Ce a patit a doua zi fotbalista care a sfidat momentul de reculegere in memoria lui Diego Maradona si cum a reactionat
Vrei o pensie de 3.000 de lei? Iata cat trebuie sa cotizezi lunar in functie de varsta
Vrei o pensie de 3.000 de lei? Iata cat trebuie sa cotizezi lunar in functie de varsta
Ultimul tun! Bombele legislative
din Parlament, la final de mandat: imunitati, salarii "speciale" sau scutiri de impozit
Adevarul.ro: Ultimul tun! Bombele legislative din Parlament, la final de mandat: imunitati, salarii "speciale" sau scutiri de impozit
Cine este politicianul roman ce s-a vindecat de Covid-19 cu tratamentul folosit de Donald Trump
Fanatik.ro: Cine este politicianul roman ce s-a vindecat de Covid-19 cu tratamentul folosit de Donald Trump
BOMBA in Liga I. Constantin Budescu revine in TOP si semneaza cu un alt club urias din fotbalul romanesc. Transfer spectaculos in lupta pentru titlu
TelekomSport.ro: BOMBA in Liga I. Constantin Budescu revine in TOP si semneaza cu un alt club urias din fotbalul romanesc. Transfer spectaculos in lupta pentru titlu
Un englez isi inregistreaza barul ca religie, ca sa poata tine deschis in pandemie. Se va numi "Biserica celor 400 de iepuri"
Digi24.ro: Un englez isi inregistreaza barul ca religie, ca sa poata tine deschis in pandemie. Se va numi "Biserica celor 400 de iepuri"
In linia intai in lupta cu pandemia, la doar 25 de ani. Povestea voluntarilor de la SMURD Cluj
StirileProTV.ro: In linia intai in lupta cu pandemia, la doar 25 de ani. Povestea voluntarilor de la SMURD Cluj
Fanii maghiari au luat cu asalt contul Barcelonei, dupa ce catalanii au scris Bucuresti, in loc de Budapesta. Ironiile postate
DigiSport.ro: Fanii maghiari au luat cu asalt contul Barcelonei, dupa ce catalanii au scris Bucuresti, in loc de Budapesta. Ironiile postate
Horoscopul saptamanii 30 noiembrie - 6 decembrie. Balanta are nevoie de libertate pentru a fi fericita
Horoscopul saptamanii 30 noiembrie - 6 decembrie. Balanta are nevoie de libertate pentru a fi fericita
Vrei o pensie de 3000 de lei? Iata cat trebuie sa cotizezi lunar in functie de varsta
Business24.ro: Vrei o pensie de 3000 de lei? Iata cat trebuie sa cotizezi lunar in functie de varsta
Serban din "Liceenii" (Tudor Petrut) dupa 30 de ani in America: "Nu e simplu sa te transformi din vedeta intr-o persoana oarecare"
LIFE.ro: Serban din "Liceenii" (Tudor Petrut) dupa 30 de ani in America: "Nu e simplu sa te transformi din vedeta intr-o persoana oarecare"
Dramele romanilor care au facut Marea Unire: anchetati de Securitate si ucisi in chinuri. "Am ramas singur in viata, sortit sa infrunt prabusirea maretei opere"
Dramele romanilor care au facut Marea Unire: anchetati de Securitate si ucisi in chinuri. "Am ramas singur in viata, sortit sa infrunt prabusirea maretei opere"
Dezvaluire trista. Reactia fiicei lui Maradona la capataiul tatalui decedat: "Va deschide capacul"
Dezvaluire trista. Reactia fiicei lui Maradona la capataiul tatalui decedat: "Va deschide capacul"
Milionarul din Constanta care a sprijinit-o in cariera pe Simona Halep a murit de COVID-19
Milionarul din Constanta care a sprijinit-o in cariera pe Simona Halep a murit de COVID-19
Portretul lui IPS Teodosie, cel care s-a pus contra legii riscand sanatatea a mii de oameni: "Cine vrea sa fie in afara de Biserica sa fie, noi nu silim pe nimeni"
Portretul lui IPS Teodosie, cel care s-a pus contra legii riscand sanatatea a mii de oameni: "Cine vrea sa fie in afara de Biserica sa fie, noi nu silim pe nimeni"