Cătălin Drulă în ziua în care se deschid 29 km din Autostrada Sebeș-Turda: "Domnule Grindeanu, băgați cărbuni sub ei, că se poate!"

Marti, 30 Noiembrie 2021, ora 10:067010 citiri
Cătălin Drulă în ziua în care se deschid 29 km din Autostrada Sebeș-Turda: "Domnule Grindeanu, băgați cărbuni sub ei, că se poate!"
Fostul ministrul al Transporturilor, Cătălin Drulă FOTO Facebook/Cătălin Drulă

În ziua în care se deschid 29 de kilometri pe Autostrada Sebeș- Turda, marți, 30 noiembrie, fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, precizează că și-a îndeplinit promisiunea și face un rezumat al proiectelor care sunt în faza de finalizare.

Cătălin Drulă amintește că o altă promisiune va fi îndeplinită peste câteva zile, referindu-se la A3 Târgu Mureș, într-o postare pe Facebook:

"Promisiune îndeplinită - se deschid 29 km pe Autostrada Sebeș-Turda.

Nu e târziu și pentru celelalte proiecte să se recupereze întârzierile din perioada interimatului PNL. Domnule Grindeanu, băgați cărbuni sub ei, că se poate!

E o zi de mare bucurie astăzi: deschiderea Lotului 2 din Autostrada Sebeș-Turda. De astăzi, se va circula și pe ultimii 29km, în total, împreună cu segmentele din Loturile 1 și 3, care se deschid concomitent. Mulțumesc constructorului care în sfârșit s-a mobilizat și s-a ținut de cuvânt în parteneriatul pe care l-am stabilit în acest an.

Peste câteva zile o altă promisiune va fi îndeplinită: A3 Târgu Mureș - 9km de drum de mare viteză (autostradă + drum de legătură 2x2) - se va deschide pe 6 decembrie.

Domnule Grindeanu, nu e târziu să puneți presiune pentru ca anul acesta să mai recuperăm lenea și reaua voință a interimatului PNL la Transporturi din ultimele 3 luni. Un interimat care a însemnat numiri politice, sinecuri, deprofesionalizare și foarte puțină preocupare pentru proiectele de investiții.

Iată încă câteva proiecte care sunt pe finalizare și care au nevoie de cărbuni:

DX12 Craiova - Pitești, Tronsonul 2, l-am lăsat la 90% în septembrie. Aveți toate șansele să oferiți Olteniei o alternativă civilizată pentru porțiunea Balș - Slatina (40km de trafic de coșmar) cât de curând.

Drumul de legătură de la Giurgiu (5,7km de drum de beton de ultimă generație) are peste 95% stadiu actual de realizare, cu puțin efort și supraveghere, domnule Grindeanu, îl puteți deschide în decembrie.

La fel, centura Satu Mare! 4km au fost deschiși în octombrie, mai sunt 8km foarte aproape de finalizare anul acesta. Pentru restul trebuie să puneți presiune pe CNAIR, domnule Grindeanu.

Adăugând proiectele deja deschise, Centura Mihăilești și Pasajul Mogoșoaia, precum și toate cele unde se lucrează (Sibiu-Pitești lot 1 și 5, A3 Transilvania, A0 - Autostrada de Centură București, DX Craiova-Pitești, Brăila-Galați, Podul de la Brăila și altele) anul acesta vom avea recordul de absorbție pe fonduri europene pentru infrastructură de transport. Se putea și mai bine, dacă nu s-ar fi bătut pasul pe loc toamna aceasta.

E nevoie de voință și profesionalizare pentru ca proiectele de investiții să meargă bine. Asta am adus în echipa mea în primele 8 luni ale acestui an. Îmi doresc să văd această abordare continuată!", a scris Cătălin Drulă pe Facebook.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News