Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Economie > buget
A   A   A

Bugetul Romaniei - comoara piratilor PSD

Bugetul Romaniei - comoara piratilor PSD
Aparent o simpla gluma aruncata de Liviu Dragnea la Congresul TSD, sintagma "parca suntem pirati" capata consistenta cand aruncam o privire asupra Legii Bugetului de Stat pe 2018, varianta propusa de tridentul Dragnea-Tudose-Valcov.

Citeste toate textele scrise de Costel Alexe pentru Ziare.com

Scapati de grija si presiunea unor noi anchete penale, Darius Valcov si Liviu Dragnea au creionat linistiti un buget care sa rasplateasca soldatii disciplinati care au votat ciopartirea Legilor Justitiei in Parlament.

Asemenea unor veritabili pirati care jefuiesc si apoi se targuiesc la impartit prada, asa si "baroniada" PSD si-a impartit bugetul Romaniei dupa "pohta ce-a pohtit".

Evident, baronii cei mai disciplinati au avut intaietate si au primit cele mai multe alocari bugetare, un mesaj de forta transmis de la centru atat catre filialele rebele din interiorul PSD, sa se dea la brazda ca altfel nu vor primi fonduri cat Dragnea conduce PSD, dar si catre opinia publica, prin care Liviu Dragnea doreste sa isi reafirme pozitia de lider autoritar.
Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Asa s-a ajuns in situatia unor anomalii, cand Moldova, o regiune cu peste 4 milioane de romani, primeste din bugetul de investitii al Ministerului Transporturilor doar 2,3%, iar Teleormanul si judetele vecine, fidele lui Liviu Dragnea, primesc de 6 ori mai multe fonduri.

Pentru ca tabloul dispretului afisat de Guvernul PSD sa fie complet, proiectul de infrastructura vital pentru dezvoltarea unei regiuni, pentru conectivitatea Uniunii Europene cu Republica Moldova si Ucraina, Autostrada Iasi-Tg.Mures, nici macar nu este luat in calcul!
Anul acesta si-au permis sa minta permanent poporul, nu si-au onorat angajamentele din programul de guvernare si acum au venit cu o proiectie bugetara nerealista, cosmetizata, cu venituri mult supraevaluate si in acelasi timp cheltuielile cu asistenta sociala micsorate din pix cu peste 3 miliarde de lei!

Pentru ca fidelizarea baronilor loialisti este costisitoare, pentru ca Dragnea sa isi mentina puterea si influenta in interiorul PSD, este nevoie de venituri suplimentare la bugetul statului, venituri obtinute din taxe si impozite aplicate unor categorii sociale.

Partidul National Liberal a solicitat expres corelarea Bugetului de stat pe 2018 cu nevoile populatiei si nu ale baronilor PSD. Cresterea bugetului alocat Sanatatii, cresterea finantarii pentru Educatie pana la tinta de 6% dn PIB, scaderea accizei la combustibil la nivelul existent la 1 august 2017, deoarece transportatorii au ales sa alimenteze in afara tarii.
Compensarea furtului facut de Guvern din bugetele locale prin alocarea unei cote de 58% din impozitul pe venit catre localitati si prin eliminarea articolului care scade transferurile in functie de excedente si respectarea totodata a angajamentelor legale in privinta cresterilor salariale si ale punctului de pensie!

Guvernarea Dragnea a ales sa tina tara in loc, sa taie investitiile, sa impovareze populatia pentru a-si fideliza baronii, in timp ce tarile din jur nu pierd timpul si fac ceea ce trebuie pentru cetatenii lor.

Liviu Dragnea si Mihai Tudose trebuie sa inteleaga ca Bugetul Romaniei este al tuturor romanilor si nu al clientelei de partid, nu al piratilor din PSD! Este nevoie de investitii pentru a recupera decalajele fata de restul Europei!
Costel Alexe este deputat PNL si co-presedinte TNL

Despre ce vrei sa scriem?
Facebook ShareTweet
 Vineri, 15 Decembrie 2017, ora 10:24
 Autor:Costel Alexe

 Articol citit de 2751 ori

Citeste si: