Bucureștiul va găzdui cel mai mare eveniment dedicat tehnologiei blockchain din Europa de Est

Marti, 26 Martie 2024, ora 14:06
1947 citiri
Bucureștiul va găzdui cel mai mare eveniment dedicat tehnologiei blockchain din Europa de Est

Comunitatea Ethereum și ecosistemul Ethereum se pregătesc pentru o întâlnire istorică la ETH Bucharest.

Evenimentul va fi un mix dinamic între hackathon (27-30 martie) și conferință (29-30 martie), cu scopul de a facilita tehnologia blockchain și inovația Web3.

Organizatorii susțin că ETH Bucharest este cel mai mare event dedicat ecosistemului Ethereum organizat vreodată în Europa de Est.

Promovarea tehnologiei blockchain

Deși este o tehnologie prezentă în majoritatea topurilor de inovație, blockchainul încă face primii pași din punct de vedere al adopției, se arată în comunicatul de presă emis de organizatori.

ETH Bucharest își propune să promoveze această tehnologie în rândul românilor prin organizarea celei mai mari Conferințe Ethereum din Europa de Est.

"Fiind cel mai important eveniment dedicat developerilor, comunităților, antreprenorilor și liderilor de opinie din regiune, ETH Bucharest reprezintă o oportunitate unică de a conecta comunitatea pasionată de Ethereum și Web3 în general, și, desigur, de a participa la viitorul inovației Web3.", a declarat Octavian Stănescu, co-fondator și CEO al ETH Bucharest.

Potrivit comunicatului, există peste 200.000 developeri în România care contribuie cu 8% la PIB-ul național.

Peste 70 de vorbitori

Evenimentul se va desfășura la Nord Events by Globalworth, cel mai tehnologizat venue din București, cu un ecran de 100mp la scena principală, care oferă fundalul perfect pentru atmosfera unică pe care o doresc organizatorii.

Mihai Alisie, co-fondator al Ethereum, va fi speaker-ul principal, prezența sa fiind menită să sublinieze importanța acestui eveniment, ca reper al profesionalismului și expertizei în cadrul ecosistemului Web3.

Alături de Mihai Alisie, la eveniment vor participa peste 70 de vorbitori cu notorietate în industrie.

Printre alți speakeri notabili vor fi Paul Brody, Global Blockchain Leader la Ernst & Young sau reprezentanți ai unor giganți din industrie precum SAP, Consensys, Polygon, Bankless Academy, Messari și alții.

Cu un lineup divers de speakeri, paneliști și moderatori de workshops, ETH Bucharest promite să ofere o experiență variată și intensă pentru toți participanții.

Premii de peste 30.000 de dolari

Organizatorii se așteaptă la o audiență diversă și activă de aproximativ 1000 de participanți, inclusiv peste 100 de hackeri, gata să depășească limitele inovației în ringul hackathon-ului.

Există premii confirmate în valoare de peste 30.000 dolari pentru cei peste 100 hackeri care vor participa la competiție.

Evenimentul este sprijinit de o categorie impresionantă de parteneri și suporteri din întreaga industrie, inclusiv Akasha, Ethereum Foundation, Arbitrum, Base (Coinbase's L2), ENS Domains, BNB Chain, Binance, Tokero, Sablier, 01NODE, CryptoVineri, VD Law Group, Jasill, Jump, Mindscape, Bware Labs, DoraHacks, Sleap.io și mulți alții.

Ethereum este un blockchain descentralizat cu funcționalitate de contract inteligent, denumirea fiind utilizată și pentru criptomoneda nativă a platformei.

articol realizat in colaborare cu Risco.ro

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum intretine Romania inflatia? Aceasta este alimentata de o „super avalansa de tichete", precum cele pentru profesori, pentru mamici, pe langa cresterile de taxe din ultima perioada, potrivit...
#economie , #economie politica