Brazilia, eliminata de la CM 2014: Care este partea plina a paharului (Video)

Miercuri, 09 Iulie 2014, ora 22:28
7930 citiri
Brazilia, eliminata de la CM 2014: Care este partea plina a paharului (Video)
Foto: Wikipedia

Brazilia a suferit o infrangere crunta, miercuri seara, Germania castigand semifinala Cupei Mondiale de fotbal cu 7-1. In ciuda loviturii primite pe terenul de fotbal, exista si o veste buna, care vine din domeniul economic.

Cea mai puternica tara din America Latina a primit un influx de 13,5 miliarde de dolari in urma organizarii Cupei Mondiale, dupa cum arata o analiza comandata de Ministrul Turismului, scrie SportsMole.com.

Suma este estimata pe baza veniturilor incasate anul trecut, cand Brazilia a fost gazda Cupei Confederatiilor FIFA. Acest eveniment a pompat 4,3 miliarde de dolari in economia tarii, astfel ca analistii sustin ca va obtine de trei ori mai multi bani din CM 2014.

CM 2014: Meciul Germania - Brazilia, record fabulos pe Twitter

Infrangerea Braziliei, o victorie pentru brazilieni?

Desi brazilienii sunt fani infocati ai fotbalului, ei nu au fost multumiti de modul in care a fost organizata Cupa Mondiala, arata Huffington Post.

Iar motivul este unul simplu: intr-o tara in care jumatate din populatie nu are acces la nevoile de baza (precum apa potabila), Guvernul a cheltuit 11,5 miliarde de dolari - din care 3,6 miliarde de dolari din banii contribuabililor - pe organizarea acestui eveniment sportiv.

Mai mult, patru din cele 12 stadioane construite in Brazilia nu au fost cerute de FIFA.

In consecinta, multi dintre brazilieni considera ca acesti bani puteau fi investiti pentru a-i ajuta pe cei saraci, in educatie sau in aeroporturile care folosesc corturi drept terminale.

Stadioanele au adunat resurse de care are nevoie populatia, cum ar fi energia solara sau muncitori care ar putea construi ceva cu util cu adevarat.

Un exemplu al risipei: 280 de milioane de dolari au fost cheltuiti pentru a cumpara gazonul, scaunele, tabelele de scor si ecranele-gigant folosite la o singura arena de fotbal.

In plus, ele vor avea nevoie si de mentenanta pe viitor, care costa cel putin 250.000 de dolari pe luna.

Huffington Post noteaza faptul ca infrangerea Braziliei este un lucru bun, deoarece protestele populatiei vor putea fi auzite si nu vor fi inabusite, ca in cazul in care ar fi batut Germania.

Arena politica

Washington Post duce aceasta teorie mai departe, in sfera politica.

Daca Brazilia ar fi castigat CM, atunci actualul lider, Dilma Rousseff, ar fi avut o sansa uriasa sa fie reales ca presedinte, iar acest lucru ar fi indepartat investitorii.

Avand in vedere ca tara organizatoare a fost eliminata, iar seful statului pleaca in cursa prezidentiala cu sanse mai mici, pietele financiare vor inregistra o crestere, in speranta ca va fi ales un presedinte mai prietenos cu investitorii.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#crestere economica Brazilia, #Brazilia Germania, #economie Brazilia, #investitii Cupa Mondiala 2014 , #crestere economica