Bitcoin scade cu 10% dupa ce China interzice activitatile de minare a monedei virtuale in Sichuan

Luni, 21 Iunie 2021, ora 17:21
3881 citiri
Bitcoin scade cu 10% dupa ce China interzice activitatile de minare a monedei virtuale in Sichuan
China era una dintre cele mai puternice piete pentru bitcoin FOTO Pixabay

Bitcoin s-a depreciat luni, pe 21 iunie, cu aproape 10%, dupa ce recenta volatilitate de pe piata criptomonedelor nu a aratat semne de atenuare, jucatorii de pe piata citand extinderea masurilor anuntate de China impotriva activitatilor de minare de bitcoin, transmite Reuters.

Luni, bitcoin a scazut la 32.094 dolari, cel mai redus nivel din ultimele 12 zile si un declin de aproape 50% fata de maximumul de 64.895 de dolari atins in data de 14 aprilie. Cea mai importanta moneda digitala s-a depreciat cu peste 20% numai in ultimele sase zile dar pe ansamblul acestui an s-a apreciat cu peste 10%.

Vineri, autoritatile din provincia chineza Sichuan au interzis activitatile de minare de bitcoin.

Productia de bitcoin din China reprezenta anul trecut aproximativ 65% din productia globala, conform datelor Universitatii din Cambridge, iar regiunea Sichuan era al doilea mare producator chinez.

Luni, Banca Centrala a Chinei (PBOC) a anuntat ca a convocat cateva banci si companii de plati, solicitandu-le sa ia masuri drastice impotriva tranzactionarii de criptomonede. Intalnirea oficialilor PBOC cu institutii ca Agricultural Bank of China (AgBank), China Construction Bank (CCB), Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) si Alipay vine dupa ce luna trecuta Comitetul de dezvoltare si stabilitate financiara de la Beijing avertiza ca statul chinez va lua masuri ferme impotriva activitatilor de minare de bitcoin si a activitatilor de tranzactionare cu criptomonede, in incercarea de a elimina riscurile financiare.

Banca Centrala a Chinei a cerut institutiilor sa demareze verificari amanuntite ale conturilor clientilor pentru a-i identifica pe cei implicati in activitatile de tranzactionare cu criptomonede si sa taie urgent canalele lor de plati.

De asemenea, PBOC a solicitat bancilor si companiilor de plati sa investeasca mai mult in tehnologiile folosite pentru a identifica mai bine tranzactiile legate de criptomonede si pentru a cunoaste mai bine activitatea clientilor lor.

La un moment dat, China era una dintre cele mai puternice piete pentru bitcoin, cea mai raspandita moneda virtuala. Cu toate acestea, in 2019 autoritatile de la Beijing si-au schimbat punctul de vedere, iar platile cu criptomonede au fost declarate ilegale pe motiv ca acestea monede pot fi un instrument utilizat in activitati infractionale. Tara asiatica est ingrijorata de riscul speculativ pe care il prezinta criptomonedele pentru sistemul sau financiar.

Bitcoin este cea mai importanta moneda digitala, cu o cota de piata de aproape 70%.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Bitcoin, #scadere, #China, #Sichuan , #stiri economice