BCR: Economia romaneasca da semne de revenire

Sambata, 31 Iulie 2021, ora 22:431712 citiri
BCR: Economia romaneasca da semne de revenire
Foto: Arhiva

Romania va avea o crestere economica sustenabila in 2011, iar primele semne de revenire deja se observa, sustine directorul executiv al BCR, Dominic Bruynseels.

Directorul BCR a adaugat ca revenirea economica a Romaniei se va baza pe industrie si exporturi, avand in vedere ca productia industriala deja a revenit la nivelul dinaintea crizei, relateaza Ziarul Financiar.

In plus, oficialul Bancii Comerciale Romane crede ca noul acord cu Fondul Monetar International, pentru care discutiile ar putea incepe in aceasta luna, va fi de tip preventiv, fara ca institutia financiara sa ne mai imprumute bani.

Bruynseels este destul de pozitiv si in privinta stabilitatii politice din Romania, fiind de parere ca nu vor exista alegeri anticipate pana in 2012, iar actuala coalitie formata din PD-L, UDMR si independenti va continua.

In privinta BCR, Bruynseels a declarat ca intentioneaza sa mentina pozitia 1 in programul "Prima casa", unde banca detine o cota de 40 la suta, sa ajute la atragerea de fonduri europene si sa incheie parteneriate de vanzari cu principalele companii din diverse piete.