A fost semnat contractul pentru proiectarea completa a Autostrazii Unirii. Catalin Drula: "Moldova a asteptat suficient"

Joi, 08 Aprilie 2021, ora 12:01
Autor: Teodor Serban
A fost semnat contractul pentru proiectarea completa a Autostrazii Unirii. Catalin Drula: "Moldova a asteptat suficient"Ministrul Transporturilor a anuntat demararea mai multor proiecte/Foto: Asociatia Pro Infrastructura/Arhiva

Ministrul Transporturilor, Catalin Drula, a anuntat joi, 8 aprilie, semnarea contractului pentru proiectarea completa a Autostrazii Unirii si semnarea contractului pentru reabilitarea podului de la Fetesti peste bratul Borcea al Dunarii, parte din autostrada A2.

"S-a semnat contractul pentru proiectarea completa (studiu de fezabilitate + proiect tehnic) a Autostrazii Unirii, A8 - sectorul principal intre Targu Neamt - Iasi - Ungheni.

Astazi, la semnarea care a avut loc la sediul CNAIR, i-am cerut proiectantului sa prioritizeze tronsonul dintre Targu Frumos si Letcani.

Moldova a asteptat suficient ca sa aiba drumuri moderne. Pentru mine atat A8, cat si A7 sunt prioritati si facem toate eforturile impreuna cu echipa din minister si CNAIR ca sa devina realitate in teren cat mai repede.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Vrem si ne luptam ca ambele proiecte sa aiba finantare din PNRR", a scris Catalin Drula pe pagina sa de Facebook.


Legea privind realizarea Auostrazii Unirii, Iasi - Targu Mures, a fost adoptata in noiembrie 2018 de plenul Camerei Deputatilor.

Tot joi, CNAIR a semnat contractul pentru reabilitarea podului de la Fetesti peste bratul Borcea al Dunarii, parte din A2.

Proiectul, in valoare de 67,7 milioane de lei prin finantare europeana, este, potrivit ministrului Transporturilor, unul complex: acest pod nu a mai beneficiat de o reparatie capitala de 4 decenii.

 Articol citit de 7335 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  KPK1
  08.04.2021, 17:38
  Au....Unirii.
  Trebuie sa uneasca doua provincii,Moldova si Transilvania.
  Deocamdata uneste Targu Neamt de Iasi/Ungheni.
  Pana la unirea cu Transilvania mai e de trecut un "hop" mare peste Carpati.Atunci va fi a "unirii".
  octav2
  08.04.2021, 12:08
  DE LA SEMNAT...
  pana la plimbat pe autostrada, se vor mai naste multe generatii de urmasi ai domnului stefan..!!
  e romania aici, trebuie sa furam cat mai mult si cati mai multi..!
  urmeaza studii de fezabilitate, nenumarate, licitatii, contestatii, alte licitatii alte contestatii, pana se decide cine fura cat mai mult si da cat mai mult unde trebuie cat mai mult..!
  praf in ochii pro stilor..!
  Te-o
  08.04.2021, 15:50
  @octav2
  Suferiti de o boala nenorocita a multor romani:negativismul generalizat!
  Orice proiect romanesc sau,chiar realizare,trebuie denigrata!
  Se ce nu invatati de la dl.Csaba care va da o lectie de bun simt cetatenesc?Teo
  csaba
  08.04.2021, 14:12
  Aurostradă
  Se vede că ai numai 4 clase, ce, vroiai ca să fie și terminat deja autostrada, sau cu a fost pe timpul psd se face după ureche ca la maneliști, fără proiect nu se poate face nimic deșteptule !!
  octav2
  08.04.2021, 16:39
  BA...
  dupa nume esti cam unguras..dar ma rog..ai drepturi, si tu ca respiri aer de roamnia..!
  de aia nu te injur... ca nu intelegi..eu am scris romaneste..nu am nimic impotriva proiectului, e normal sa se faca, in contrast cu tine , care nu ai fost proiectat, ai iesit din greseala, eu ma refeream cat o sa dureze executia..!
  sper sa citesti..haa..nem tudom
  si se mai baga alt tont in seama, teo..vai neamul nostru cel amestecat..