Andreea Paul diseca datele financiare ale PSD: Cum sa guvernezi cel mai slab cea mai ridicata crestere economica din UE

Vineri, 11 August 2017, ora 10:49 3786 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul deputat PNL Andreea Paul, lector univ. dr. la Facultatea de Relatii Economice Internationale (ASE Bucuresti), trage un semnal de alarma privind incasarile bugetare si veniturile din primele sase luni ale anului, subliniind ca deficitul bugetar a depasit 6 miliarde de lei.

"Cum sa guvernezi cel mai slab cea mai ridicata crestere economica din UE?", se intreaba pe Facebook Andreea Paul, care in continuare prezinta "cateva dintre punctele slabe ale dinamicii economice romanesti in prima jumatate a anului 2017, an caracterizat de cea mai ridicata rata de crestere economica din UE".

Fostul deputat subliniaza ca veniturile din impozitul pe profit au scazut, asemenea incasarilor din accize si din TVA, dar si a cheltuielilor pentru investitii si investitiilor straine.

"* Veniturile obtinute din impozitul pe profit au scazut cu peste 6%, in primele sase luni ale anului 2017, fata de aceeasi perioada a anului 2016, conform executiei bugetare publicate de Ministerul Finantelor Publice.

* Incasarile din accize au scazut cu 7,6%, iar cele din TVA au scazut cu 4,3%.

* Cheltuielile pentru investitii realizate de stat au scazut cu 19%, in perioada ianuarie - iunie 2017.

* Deficitul bugetar a depasit 6 miliarde lei in prima jumatate a acestui an, iar datoria externa totala a crescut cu 2% in luna mai 2017 fata de aceeasi perioada a anului 2016, conform datelor publicate de BNR.

* Investitiile straine directe au scazut cu peste 12% in primele cinci luni ale acestui an fata de aceeasi perioada din 2016, conform datelor publicate de BNR.", mai scrie Andreea Paul.

F.N.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza Caliman Eugen
Caliman Eugen
rank 4
Nici aici n-a nimerit-o (postacul), fiindca din cite stiu, d-na A.