Andreea Paul: Cum va imaginati ca Romania mea se poate dezvolta la infinit consumand pe datorie?

Vineri, 10 Martie 2017, ora 18:08 11976 citiri
Foto: Ziare.com

Fostul deputat Andreea Paul trage un semnal de alarma cu privire la diferenta mare dintre numarul de contribuabili romani (angajati legal in sectorul privat) si cei pe care trebuie sa ii sustina: bugetari, pensionari, copii.

Paul citeaza date ale Institutului National de Statistica, potrivit carora numarul de salariati din Romania depaseste cu putin 5 milioane (privat + stat), intr-o populatie de 19 milioane de locuitori - practic putin mai mult de un sfert.

"M-am dus personal la INS ca sa-mi culeg ultimele date oficiale disponibile. Va intreb, cum va imaginati ca Romania mea se poate dezvolta la infinit consumand pe datorie? Cu:

- 3,783 mil. salariati in mediul privat

- 1,257 mil. salariati in mediul public

- 3,937 mil. copii si adolescenti cu varsta sub 18 ani

- 5,251 mil. pensionari,

la care se adauga 274.065 persoane independente.

Restul de circa 4 milioane romani, foarte probabil, lucreaza la negru sau in strainatate", scrie pe Facebook Andreea Paul.

Aceasta atrage atentia ca, in acest an, deficitul bugetar va fi de 24 de miliarde de lei, bani ce vor trebui platiti de cei care inca n-au ajuns la varsta pentru a fi angajati.

"Oameni buni, doar anul acesta mai adaugam 24 mld. lei in carca copiilor nostri din deficitul bugetar, adica diferenta dintre ceea ce cheltuim si producem. Cum sa ne dezvoltam asa?", se intreaba Andreea Paul.

Numeroase voci au avertizat in ultima vreme cu privire la deficitul bugetar, in urma cresterilor de pensii si salarii, masuri luate de Guvernul Sorin Grindeanu, dar si a constructiei bugetului pentru anul 2017.

Iata cateva dintre aceste opinii:

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News