Analistii straini lauda Romania: S-a recuperat impresionant dupa criza economica

Joi, 03 Iulie 2014, ora 23:21
6142 citiri
Analistii straini lauda Romania: S-a recuperat impresionant dupa criza economica

Analistii de la Renaissance Capital sustin ca Romania si-a imbunatatit considerabil climatul de afaceri si s-a recuperat "impresionant" dupa criza economica.

"Suntem de parere ca este clara evolutia acestei tari", a apreciat specialistul Omair Ansari, intr-o analiza intitulata "Romania: impresionanta oportunitate de frontiera".

In analiza scrisa de Ansari dupa o vizita de o saptamana in tara noastra, acesta atrage atentia ca Romania inca mai trebuie sa faca fata unor provocari, relateaza emergingmarkets.me.

Potrivit analistului, Romania "a suferit o schimbare distincta in ceea ce priveste mediul de afaceri si viata politica. Tara s-a recuperat impresionant din punct de vedere economic, cu o inflatie de sub 3% in 2013 si o rata de crestere a PIB-ului de peste 3%, ceea ce evidentiaza Romania in comparatie cu celelalte tari europene".

SUA au o strategie la Marea Neagra, centrata pe Romania - Analiza Stratfor

Analistul citeaza reprezentantul guvernului roman pentru proiecte economice strategice, argumentand ca o crestere a PIB-ului de 5% pentru urmatorul deceniu este fezabila.

Fondul Monetar International vede privatizarea ca o prioritate pentru tara, dar cazul Electrica arata ca nu se intampla acest lucru, spune analistul. Electrica este unul dintre furnizorii-cheie de energie electrica din Romania, mentioneaza sursa citata.

Romania este, de asemenea, "foarte serioasa" cu privire la combaterea coruptiei, "o boala endemica a lumii post-comuniste".

"Mai mult de 1.000 de persoane au fost condamnate pentru coruptie de anul trecut", precizeaza Ansari, citand Reuters. "Fratele actualul presedinte a fost arestat in baza acuzatiilor de coruptie, chiar in timpul vizitei noastre", continua Omair Ansari.

Cu toate acestea, exista in continuare probleme de rezolvat. Arieratele fiscale, desi in scadere, raman o problema, tara avand nevoie mare de finantare, mai sustine analistul.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#analiza economica Romania, #Romania analiza Renaissance Capital , #stiri economice