Gigantul Amazon, dat in judecata de procurorul general din New York. Compania este acuzata de grave incalcari ale legislatiei muncii

Joi, 18 Februarie 2021, ora 07:55
2619 citiri
Gigantul Amazon, dat in judecata de procurorul general din New York. Compania este acuzata de grave incalcari ale legislatiei muncii
Amazon a fost data in judecata de procurorul general din New York FOTO Pixabay

Compania americana Amazon.com a fost data in judecata de procurorul general al statului New York, Letitia James. Compania este acuzata pentru modul in care a gestionat siguranta muncii in timpul pandemiei de Covid-19 la doua dintre depozitele sale, cu doar cateva zile dupa ce compania de comert electronic a intentat propriul proces pentru a bloca acest caz, transmite Reuters.

Intr-o plangere inregistrata la un tribunal al statului New York din Manhattan, James afirma ca eforturile Amazon pentru dezvoltare rapida si profituri mari au condus la "o ignorare flagranta" a masurilor necesare pentru a proteja lucratorii de coronavirus la un depozit din Staten Island si la un centru de distributie din Queens, ambele din New York City.

James mai acuza Amazon ca a luat masuri punitive in mod ilegal atunci cand angajatii au inceput sa se planga, inclusiv in martie anul trecut, cand l-a concediat pe activistul Christian Smalls, pentru nerespectarea carantinei platite, atunci cand a condus un protest legat de conditiile de munca de la depozitul din Staten Island.

Procesul are rolul sa ceara Amazon sa imbunatateasca protectia acordata angajatilor, sa il reangajeze pe Smalls si sa ii acorde compensatii lui, si unui alt lucrator care a fost penalizat.

Autoritatea de supraveghere in domeniul confidentialitatii a Uniunii Europene, EDPS, a sustinut, miercuri, eforturile UE de a restrange puterea detinuta de Apple, Amazon, Google, divizie a grupului Alphabet, si Facebook, prin masuri mai stricte, sugerand mai multa protectie pentru imbunatatirea drepturilor la viata privata ale utilizatorilor, transmite Reuters.

Comisarul pentru Concurenta Margrethe Vestager si comisarul pentru Industrie Thierry Breton au prezentat, anul trecut, doua seturi de propuneri, Legea pentru Piete Digitale (DMA) si Legea pentru Servicii Digitale (DSA).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Amazon, #New York, #proces, #acuza ii, #legislatia muncii , #comert