Agricultura, in pragul falimentului din cauza secetei

Joi, 12 Iulie 2012, ora 08:09
2756 citiri
Agricultura, in pragul falimentului din cauza secetei
Foto: Arhiva

Din cauza secetei din ultima perioada, agricultura este in pericol, iar daca nu ploua in urmatoarele zile 90% dintre culturile de primavara vor fi distruse complet, spune Laurentiu Baciu, presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR.

"Daca ploua in urmatoarele zile, mai salvam ceva, daca nu, 90% din culturile de primavara, si aici ma refer in special la floarea-soarelui si porumb, vor fi distruse complet. Deja 50% din culturi sunt compromise definitiv. In aceste conditii, agricultura noastra o sa intre in faliment", a declarat Baciu pentru Bursa.

El a precizat ca productia de rapita si grau este mai mica cu 50% si ca suntem aproape de situatia din 1950, ceea ce este tragic pentru agricultura.

"Aceasta este realitatea si noi am facut apel catre autoritati. Acum lucram la o scrisoare pe care o vom trimite domnului Ponta. (...) Este dezastru, ne apropiem de situatia care era in 1950. Vrem sa se instituie starea de urgenta", a adaugat acesta.

Baciu a adaugat ca situatia din Galati, Vaslui, Tulcea si Iasi este "catastrofala".

Miercuri, inainte de a pleca la Bruxelles, premierul Victor Ponta a solicitat ministrilor Agriculturii, Finantelor si Economiei sa ii prezinte solutii de sprijinire a agricultorilor in perioada de seceta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#seceta agricultura faliment, #seceta agricultura dezastru , #agricultura