Afacerile din zona euro au înregistrat în iulie cea mai mare creştere din ultimele două decenii

Sambata, 24 Iulie 2021, ora 09:56
1889 citiri
Afacerile din zona euro au înregistrat în iulie cea mai mare creştere din ultimele două decenii
Pandemia încă provoacă probleme de încredere în afaceri FOTO Pixabay

Activităţile de afaceri din zona euro au înregistrat în iulie cea mai mare creştere din ultimele două decenii, dar revenirea la creştere a cazurilor de Covid-19 afectează încrederea, potrivit unui sondaj citat de CNBC.

Odată cu accelerarea vaccinărilor şi cu reducerea presiunii asupra sectorului medical, guvernele au ridicat unele dintre restricţiile pe care le-au impus pentru a încerca să conţină sub control răspândirea virusului, ceea ce a dus la revenirea cererii.

Indicele semnal privind intenţiile de achiziţii ale managerilor (PMI), realizat de IHS Markit, considerat ca un indicator bun al sănătăţii economice, a urcat la 60,6 în iulie, de la 59,5, cea mai înaltă valoare atinsă din iulie 2000. Indicele este peste pragul de 50 de puncte care separă creşterea de contracţie şi o estimare dintr-un sondaj Reuters, de 60 de puncte.

"Zona euro se bucură de creştere în timpul verii, deoarece slăbirea restricţiilor pentru combaterea virusului în iulie a propulsat creşterea la cel mai rapid ritm din ultimii 21 de ani", a declarat Chris Williamson, economist şef pentru afaceri la IHS Markit.

În special sectorul serviciilor se bucură de ridicarea măsurilor de izolare pentru Covid-19 şi de ratele îmbunătăţite de vaccinare, în special în ceea ce priveşte sectoarele de ospitalitate, călătoriile şi turismul.”

Un PMI care acoperă industria de servicii, dominantă în zona euro, a sărit la nivelul de 60,4, de la 58,3, cel mai ridicat nivel din iunie 2006 şi peste prognoza din sondajul Reuters, de 59,5.

Indicând că ritmul nu va încetini în curând, cererea a fost ridicată.

Indicele privind noile afaceri a crescut de la 58,7 la 59,7, unul dintre cele mai ridicate niveluri din istoria de 23 de ani a sondajului.

Indicele PMI din industria prelucrătoare a scăzut uşor de la recordul din iunie, de la 63,4 la 62,6.

Un indice privind producţia, care intră în componenţa indicelui compozit PMI, a scăzut la 60,9 de la 62,6.

Dar răspândirea variantei Delta, extrem de transmisibilă, a coronavirusului a afectat în continuare lanţurile de aprovizionare globale şi a determinat creşterea preţurilor materiilor prime.

Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
#afaceri, #crestere, #euro, #pandemie covid , #stiri economice