Aeroportul din Otopeni va fi legat de autostrada A3 prin drum expres

Luni, 03 Octombrie 2016, ora 17:546576 citiri
Aeroportul din Otopeni va fi legat de autostrada A3 prin drum expres
Foto: bucharestairports.ro

Aeroportul "Henri Coanda" din Otopeni va fi legat de autostrada A3 prin drum expres. Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a demarat procedurile in acest sens, iar proiectul ar trebui sa fie gata peste trei ani.

Momentan, CNADNR cauta firme care sa faca studiul de fezabilitate si proiectul tehnic, transmite Digi 24.

Documentatia a fost trimisa spre aprobare Agentiei Nationale de Achizitii Publice (ANAP).

Dupa ce va fi verificata si va primi unda verde, urmatorul pas este publicarea anunturilor de participare in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

Drumul expres, ce va avea o lungime de 9 kilometri, este trecut pe lista de proiecte ce vor fi finantate din fondurile UE in perioada 2017-2019.

Dupa ce va fi finalizat, in 2019, acesta va reprezenta un traseu mai usor de strabatut pentru cei ce vin de pe A3.

In prezent, pentru a ajunge la aeroportul "Henri Coanda" de pe aceasta autostrada, soferii trebuie sa intre pe Centura Bucuresti, iar apoi sa intoarca spre nord, pe DN1 spre Otopeni.

Se fac pasi mici si pentru metrou

S-a facut un pas inainte si in ceea ce priveste o alta ruta de transport catre aeroportul din Otopeni. E vorba de metroul ce ar urma sa lege Bucurestiul de aerogara.

Ministerul Transporturilor a publicat saptamana trecuta un proiect de hotarare de guvern ce vizeaza exproprierile pentru ruta subterana.

Astfel, statul va cumpara de la privati aproape 58.000 de metri patrati de teren pentru viitoarea linie de metrou, bugetul necesar fiind de 26,5 milioane de euro.

Viitoarea Magistrala 6 va porni de la statia 1 Mai, care exista deja, dupa care vor urma statiile denumite Pajura, Expozitiei, Piata Montreal, Gara Baneasa, Aeroport Baneasa, Tokyo, Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Bratianu, cu statie finala la Aeroportul Otopeni.