Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Administratia Biden, data in judecata de 14 state americane. Autoritatile contesta sistarea acordarii de licente pentru petrol si gaze pe terenuri si ape federale

Joi, 25 Martie 2021, ora 08:36
2821 citiri
Administratia Biden, data in judecata de 14 state americane. Autoritatile contesta sistarea acordarii de licente pentru petrol si gaze pe terenuri si ape federale
Joe Biden este presedintele ales al SUA FOTO: Facebook/ Joe Biden

Un numar de 14 state americane, intre care Louisiana and Wyoming, au dat miercuri in judecata administratia Biden, contestand sistarea acordarii de licente pentru petrol si gaze pe terenuri si ape federale, transmite Reuters.

Actiunile in justitie, prin care se incearca reluarea licitatiilor pentru foraje pe terenuri federale, au survenit cu o zi inainte ca administratia sa inceala o evaluare a programului de acordare a licentelor pentru forajele de petrol si gaze.

Biden, un democrat, a semnat in ianuarie un decret prin care a fost suspendata acordarea de contracte de leasing, in asteptarea acestei evaluari.

VIDEO Coreea de Nord a lansat doua rachete in Marea Japoniei. Joe Biden a ras cand a fost intrebat despre eveniment

In timpul campaniei sale electorale, Biden s-a angajat sa opreasca acordarea de contracte de leasing pe terenuri federale, ca parte a unui plan amplu de abordare a schimbarilor climatice.

Blocarea a declansat critici puternica din partea industriei petroliere si a statelor producatoare, care primesc jumatate din veniturile generate de activitatile de forare pe terenurile federale din interiorul granitelor lor.

Joe Biden, profund dezamagit de retragerea Turciei din tratatul care protejeaza femeile: "Este un pas in spate extrem de descurajant"

"Credem ca actiunile presedintelui sunt ilegale si il vom trage la raspundere pentru a incerca sa ne asiguram ca castigurile pe care le-am realizat de-a lungul anilor pentru a proteja petrolul, gazul si energia interna vor continua", a declarat procurorul general din Louisiana, Jeff Landry, intr-un interviu.

O coalitie formata din 13 state a intentat un proces in instanta federala din Louisiana, in timp ce Wyoming a intentat propriul proces in instanta federala din acest stat.

Statele care s-au alaturat procesului din Louisiana includ Alabama, Alaska, Arkansas, Georgia, Mississippi, Missouri, Montana, Nebraska, Oklahoma, Texas, Utah si Virginia de Vest. Toate aceste state au procurori generali republicani.

Presedintele Joe Biden participa la sedinta Consiliului European din 25 martie

Guvernatorul statului Louisiana, John Bel Edwards, este democrat.

Procesele sustin ca blocarea acordarii de licente de catre administratia Biden incalca Legea privind acordarea de licente pentru minerale, care impune vanzari trimestriale din activitatile efectuate prin intermediul acestor licente.

In procesul sau, Wyoming a declarat ca administratia trebuie sa efectueze, de asemenea, o evaluare de mediu a suspendarii atribuirii licentelor, in temeiul Legii nationale privind politica de mediu, inainte de a lua masuri.

Biden cere interzicerea pustilor de asalt dupa masacrul din Colorado

"Consecintele reale ale actiunii sunt departe de a fi certe si departe de a fi ecologice", a spus Wyoming in plangerea sa.

Secretarul de presa de la Casa Alba, Jen Psaki, raspunzand la o intrebare despre procese, a declarat ca administratia Trump "a inundat pietele petrolului cu licente federale ieftine. Acest lucru nu va afecta pietele de petrol si gaze in anii urmatori".

Departamentul de Interne, care supravegheaza programul federal de atribuire a licentelor, a refuzat sa comenteze.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Joe Biden, #licente petrol, #proces , #petrol