Anuntul lui Donald Trump care a provocat o scadere puternica a actiunilor de la Bursa din New York

Miercuri, 07 Octombrie 2020, ora 08:165195 citiri
Anuntul lui Donald Trump care a provocat o scadere puternica a actiunilor de la Bursa din New York
Wall Street a inchis in scadere puternica dupa ce Trump a anuntat ca intrerupe negocierile cu democratii pentru noul program de stimulare economica pana dupa alegeri FOTO Pixabay

Indicii bursieri de pe Wall Street au incheiat tranzactiile de marti in scadere puternica, dupa ce presedintele Donald Trump a anuntat ca intrerupe negocierile cu palamentarii democrati referitoare la noul program de stimulare a economiei afectate de coronavirus pana dupa alegerile prezidentiale, transmite Reuters.

Actiunile erau in crestere inainte de anuntul presedintelui, dar au trecut pe scadere dupa comentariile facute de Trump pe Twitter.

Titlurile au atins un minim al sedintei dupa tweet-ul presedintelui, indicele SP 500 coborand cu peste 2% de la maximul atins in timpul tranzactiilor.

"Mare parte din cresterea care a avut loc in ultima saptamana s-a bazat pe sperantele ca va fi aprobat noul program de stimulare. Acum vor fi mult mai putine motive sa punem banii la lucru inainte de alegeri", a declarat Robert Phipps, director la Per Stirling Capital Management in Austin, Texas.

Indicele Dow Jones Industrial Average a inchis in declin cu 1,35%, SP 500 cu 1,41%, iar Nasdaq Composite cu 1,58%.

Presedintele Rezervei Federale (Fed) a Statelor Unite, Jerome Powell, a avertizat marti ca redresarea economiei americane este departe de a fi incheiata.

Powell a spus ca redresarea interna ar putea sa dea inapoi daca noul coronavirus nu va fi adus sub control, iar cresterea sustinuta.