Un fost ministru de Finanțe trage semnalul de alarmă: O să ne usture la buzunar!

Marti, 14 Iunie 2022, ora 11:58
2608 citiri
Un fost ministru de Finanțe trage semnalul de alarmă: O să ne usture la buzunar!

Fostul ministru de Finanțe Eugen Teodorovici acuză Guvernul că măsluiește datele oficiale legate de indicatorii macroeconomici.

Aceste practici vor ajunge în cele din urmeă să îi coste foarte mult pe români, susține Teodorovici, într-o postare pe social media.

Fostul ministru este nemulțumit de anunțul Ministerului de Finanțe, care arată că datoria publică a scăzut în martie sub nivelul de 50%.

”A început prostirea românilor”

Aducerea datoriei publice sub pragul de 50% din PIB s-a realizat ca urmare neașteptatei creșteri economice pe care au raportat-o autoritățile pentru primul trimestru al anului în curs, în care avansul PIB a fost de 5,2% față de trimestrul anterior și de 6,5%, în comparație cu același trimestru al anului trecut.

Totul în condițiile în care unii analiști economici anunțau recesiunea tehnică în primul trimestru al lui 2022, mai precis, un al doilea trimestru consecutiv cu avans PIB negativ.

”Nu cred că vă deranjează nici DIRECȚIA și nici REZULTATUL drumului pe care este împinsă România‼

Cu alte cuvinte, a început, în mod OFICIAL PROSTIREA românilor‼

Guvernanții se vor împăuna cu faptul că datoria publică a scăzut de la 50,6% la 48,4% dar nu ne spun, desigur, și metoda (cunoscută de finanțiști) PARȘIVĂ prin care au MĂSLUIT/FALSIFICAT datele oficiale‼

Știți care este problema, dragi români? Că PROSTELILE guvernului de compromis național … o să ne coste mult, o să ne USTURE la buzunar‼”, a scris Eugen Teodorovici pe Facebook, la sfârșitul săptămânii trecute.

Falsificarea indicatorilor macroeconomici

Nu este prima ocazie în care fostul ministru acuză practicile actualului guvern legate de falsificarea statisticilor oficiale.

Teodorovici a declarat de curând, în EXCLUSIVITATE pentru Risco.ro, că produsul intern brut – PIB a fost crescut în mod artificial tocmai pentru ”a rezolva” problema datoriei publice a României.

”Mai are cineva încredere în datele pe care le furnizează instituțiile statului? (...)

Uitați-vă la cât s-a dus datoria publică. Răspunderea fiscal-bugetară îi obligă deja pe cei de la Finanțe să ia măsuri, să adopte un plan de reducere a cheltuielilor publice.

PIB-ul a fost crescut cum a fost crescut ca să scadă nivelul datoriei publice. Ministrul de Finanțe spune că intenționat face acest lucru, ca să țină datoria publică sub 50%. Există această declarație a domniei sale, desigur, nu într-un cadru oficial.

De când a venit actuala coaliție la guvernare, calculele făcute la ministerul de Finanțe au fost făcute practic pentru falsificarea indicatorilor macroeconomici, inclusiv nivelul datoriei publice. Acesta este motivul pentru care au umflat PIB-ul, ca să ducă datoria publică mai jos.

Un nivel și mai mare al datoriei publice crește și mai mult costurile de finanțare. Actualul ministru a criticat vechea guvernare pentru dobânzile mari cu care se împrumuta și face același lucru.”, a declarat Eugen Teodorovici.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#economie Romania , #stiri economice