Ce trebuie să conțină un echipament complet de schi și la ce preț ajunge

Vineri, 23 Septembrie 2022, ora 02:14
3438 citiri
Ce trebuie să conțină un echipament complet de schi și la ce preț ajunge
Echipamentul complet de schi poate să fie destul de costisitor FOTO Pixabay

Deși pare că toamna abia s-a instalat, iarna e chiar după colț și a început numărătoarea inversă până la deschiderea oficială a sezonului de schi.

Pasionații cu experiență știu că este absolut necesar să poarte un echipament special pentru propria siguranță, însă începătorii ar putea să fie puțin confuzi cu privire la elementele indispensabile unui schior.

Ce conține un echipament complet de schi

Îmbrăcăminte adecvată

Trebuie să țineți cont că veți fi expus la temperaturi foarte scăzute ore în șir, astfel că e important să aveți haine care mențin căldura. Drept urmare, trebuie să aveți trei straturi de haine, astfel:

  • Primul strat: haine care permit aerisirea corpului și eliminarea transpirației
  • Al doilea strat: haine călduroase, de exemplu fleece sau polar
  • Ultimul strat: costumul de schi

Casca de protecție

Trebuie să luați în calcul că veți prinde viteză destul de mare pe pârtie și că riscul de accidentare este mare, cu atât mai mult în cazul începătorilor. Tocmai din acest motiv casca de protecție este necesară.

Ochelari de schi

Lumina este foarte puternică pe pârtie pentru că zăpada reflectă lumina soarelui. Dacă nu purtați ochelari de schi, vizibilitatea este redusă, drept urmare crește riscul accidentării.

Specialiștii recomandă ca aceşti ochelari să aibă o lentila dintr-o bucată, cât mai mare şi realizată din plastic, să fie reflectorizantă şi să ofere protecție UV. Ochelarii cu lentile portocalii sunt cei mai indicaţi deoarece pot fi folosiţi indiferent de vremea de afară, oferind o vizibilitate mai bună atât pe soare, cât şi pe ninsoare sau ceaţă.

Clăpari

Clăparii au rolul de a fixa schiul în picior. Trebuie să vă asigurați că alegeți mărimea potrivită, astfel încât piciorul să stea într-o poziție corectă. Este important și să fie izolați termic.

Schiuri și bețe de schi

Este foarte important să alegeți schiuri potrivite din punct de vedere al dimensiunii, înălțimii și experienței. În ceea ce privește bețele pentru schiuri, acestea trebuie să aibă dimensiunea potrivită, în concordanță cu înălțimea schiorului și cu dimensiunea schiurilor.

Citește și: Cum îți alegi schiurile în funcție de înălțime. Regula de aur de care trebuie să ții cont

Cât costă un echipament complet de schi

Prețurile variază foarte mult. Un set izotermic pentru adulți costă în jur de 150 de lei. Un polar începe de la 50 de lei și ajunge la circa 200 de lei. O geacă de schi pornește de la 150 de lei și ajunge chiar la 800 de lei, iar pantalonii se schi variază între 100 și 800 de lei, în funcție de brand și calitate.

Casca de schi costă între 100 și 400 de lei iar prețul mediu al ochelarilor este de 100 de lei.

Clăparii costă între 400 și 1.700 de lei, iar schiurile variază între 800 și 3.000 de lei. Bețele de schi costă circa 100 de lei.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#echipament schi, #schi, #pret echipament schi, #vacanta schi , #vacante