Turiștii spațiali se pregătesc să revină acasă după ce au realizat mai multe experiențe științifice la bordul ISS VIDEO

Luni, 25 Aprilie 2022, ora 11:40 1305 citiri
Echipaj Ax1 FOTO: Twitter/Axiom Space

Patru turişti spaţiali, aflaţi în prima misiune privată pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), au părăsit luni, 25 aprilie, avanpostul orbital şi se pregătesc să revină pe Pământ.

Revenirea pe Terra a fost amânată de câteva ori din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, conform companiei private de turism spaţial Axiom Space.

"Desprinderea (de ISS) s-a încheiat. Echipajul #Ax1 începe călătoria înapoi spre casă", a fost mesajul postat pe contul de Twitter al companiei.

Capsula în care se află cei patru urmează să amerizeze în Oceanul Atlantic, în largul coastelor Floridei, în cursul acestei zile.

Echipa este formată din astronautul hispano-american Michael López-Alegría, omul de afaceri american Larry Connor, omul de afaceri israelian şi pilotul Eytan Stibbe şi investitorul canadian Mark Pathy.

Misiunea Ax-1 a fost lansată de la baza Cape Canaveral din Florida cu o capsulă Crew Dragon, aparţinând SpaceX, la 8 aprilie.

Această misiune este rezultatul unei cooperări între compania Axiom, NASA şi compania lui Elon Musk, SpaceX. Cei patru membri ai echipajului au desfăşurat o serie de experimente ştiinţifice la bordul ISS

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News