Patru strategii pentru a atinge echilibrul financiar

Advertorial
Marti, 23 Mai 2023, ora 18:25
5271 citiri
Patru strategii pentru a atinge echilibrul financiar
FOTO: pexels.com

Când vine vorba de obiectivele financiare pe termen mediu sau lung, nu este întotdeauna ușor să găsești cel mai bun plan de acţiune, care să îţi permită, în același timp, să obţii un echilibru economic, dar și să-ţi păstrezi un anume stil de viaţă.

La fel ca în cazul oricărui alt tip de obiectiv, motivaţia și disciplina contează foarte mult. Trebuie să-ţi identifici ceea ce entuziasmează atunci când îţi stabilești un astfel de obiectiv, dar și să fii consecvent, chiar și atunci când circumstanţele sunt dificile. Pentru a face acest proces mai ușor, iată patru strategii pe care să le ai în vedere.

1. Stabilește-ţi obiective specifice

Primul pas și un aspect fundamental pe care ar trebui să îl ai în vedere este stabilirea unui obiectiv specific. Acest lucru poate însemna orice de la achitarea unui credit bancar până la economisirea unei sume care poate constitui media pentru un avans la unul sau două tipuri de apartamente 2 camere Bucuresti.

Unul dintre motivele pentru care oamenii nu reușesc, în general, să-și atingă obiectivele este pentru că acestea sunt mult prea vagi. Așadar, ca să te motivezi, ca să rămâi disciplinat, este important să-ţi stabilești cât mai clar ţelul. Cu cât vei fi mai vag, cu atât îţi va fi mai simplu să găsești scuze pentru care să te abaţi de la obiectivele stabilite.

2. Învaţă să-ţi stabilești un buget lunar

Crearea și administrarea eficientă a unui buget lunar nu reprezintă doar o modalitate de a-ţi atinge obiectivele legate de bani, ci și fundația pe care îţi vei construi independenţa economică și bunăstarea pe termen lung.

Într-un mod cât se poate de simplu, putem spune că un buget înseamnă împărţirea veniturilor și gestionarea responsabilă a cheltuielilor. Ca să poţi să-ţi împlinești obiectivele financiare, fie că sunt de economisire, fie că sunt de îmbunătăţire a calităţii vieţii, este fundamental ca cheltuielile să fie mai mici decât veniturile, astfel încât să ai o marjă pe care să o poţi redirecţiona spre un cont de economii. Respectând bugetul pe care îl planifici lunar și necedând impulsurilor de a cheltui pe lucruri sau servicii de care nu ai neapărată nevoie, vei face pași importanţi spre atingerea obiectivelor stabilite.

3. Stabilește un fond pentru urgenţe sau fă-ţi o asigurare

Oricât de multe planuri ai face și oricât de disciplinat ai fi, viaţa este imprevizibilă. Ca să te protejezi de situaţiile care te-ar putea afecta financiar pe termen lung, este important să ai un plan de rezervă. Acesta poate fi reprezentat de un fond de urgenţe, o asigurare medicală sau una de viaţă.

Chiar dacă iniţial astfel de iniţiative sau instrumente financiare pot părea cheltuieli neimportante, ele reprezintă o investiţie pe termen lung. În cazul în care rămâi fără loc de muncă și nu poţi găsi imediat un alt post sau în cazul în care sănătatea ta are de suferit, finanţele tale pot fi protejate de economiile din fondul de urgenţe sau de poliţa de asigurare.

4. Gândește pe termen lung

Timpul trece mai repede decât ne dăm seama, așa că e important să iei decizii înţelepte cât mai devreme. Indiferent ce vârstă ai, e important să te gândești la bunăstarea ta financiară pe termen lung. Informează-te despre diferite instrumente financiare care ar putea să te ajute să te bucuri de viaţă și după pensionare.

Poţi lua în considerare pilonul III de pensii, o asigurare de viaţă sau chiar investiţii financiare cu risc mic prin intermediul băncilor sau al altor instituții de încredere.

Așadar, în pofida obstacolelor care pot apărea, făcând alegeri chibzuite în fiecare zi, poţi face primii pași spre echilibrul economic și atingerea obiectivelor tale financiare.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#echilibru financiar, #strategii financiare , #stiri financiare