Romania, 2012 - Scenariul groazei (Opinii)

Miercuri, 05 Octombrie 2011, ora 19:26
8325 citiri
Romania, 2012 - Scenariul groazei (Opinii)
Foto: Arhiva

Prin initiativa legislativa vizand admiterea in universitati a absolventilor de liceu fara diploma de Bacalaureat, intr-un asa-numit "an pregatitor" - subventionat pe deasupra si de la bugetul de stat - grupul de lideri ai PSD "calauziti" de Ecaterina Andronescu, a reusit sa singularizeze actualul sistem politic romanesc pe mapamond. In tot restul lumii, nu exista nicio universitate care sa accepte persoane incapabile de a termina liceul. PSD nu se incurca insa in astfel de "detalii".

"Proiectul" legislativ al PSD a avut parte de o primire pe masura aberatiilor colosale pe care le cuprinde. Ministrul Educatiei Daniel Funeriu, imensa majoritate a jurnalistilor independenti si chiar rectorii universitatilor de stat din Romania care au reusit, cu greu, sa-si pastreze o oarecare reputatie academica in degringolada produsa de clasa politica dupa 1989, au demolat "proiectul" PSD, indicand in mod corect atat motivatiile lui reale, cat si urmarile funeste pe aplicarea sa le-ar avea pentru viitorul Romaniei.

Sesizand terenul minat pe care PSD a intrat in pas de defilare, Victor Ponta a incercat, in extremis, o retragere cu pierderi minime, lansand o perdea de fum: daca Primul Ministru vine cu o solutie pentru cei 100.000 de tineri care nu au luat examenul de Bacalaureat in 2010, PSD isi va retrage "proiectul".

Grija stangii fata de acesti tineri este induiosatoare. Cu spiritul lor nobil si altruist, probat de nenumarate ori in ultimii 20 de ani, liderii PSD nu-si pot gasi linistea pana nu-i ajuta (pe spinarea societatii si din banii publici) pe cei care au ratat Bacalaureatul. Daca fatarnicia ar ucide, clasa politica romaneasca ar fi decimata, iar PSD ar disparea probabil cu totul.

PSD a facut, din punct de vedere politic si mediatic, un pas gresit. Excluzand (cu indulgenta, in cazul de fata) prostia, este nevoie de un motiv serios pentru ca un partid sa se expuna de buna voie unei astfel de lovituri de imagine, mai ales intr-un an pre-electoral. Care sa fie, deci, motivatia PSD?

Unele analize au indicat "bazinul" electoral vizat de PSD prin aceasta manevra: cei 100.000 care au ratat Bacalaureatul, plus membrii lor de familie. Aceasta explicatie nu rezista insa. Admitand ca "proiectul" PSD ar trece, ce ar zice ceilalti 100.000 de tineri care au invatat timp de 4 ani astfel incat sa fie in stare sa ia Bacalaureatul chiar sub ochiul neiertator al camerelor de filmat? Nu s-ar simti ei cei mai mari fraieri din istoria Patriei, nu s-ar umple de furie si revolta constatand ca munca si efortul lor din liceu sunt sterse cu buretele, iar cei care le-au ras in nas 4 ani primesc cadou aceleasi drepturi?

Tinerii care au luat Bacalaureatul sunt tot aproximativ 100.000 si au si ei, ca si ceilalti, familii. Daca "proiectul" PSD ar deveni lege, cum ar vota oare acest grup? Dar multi altii care, la vremea lor, si-au luat corect Bacalaureatul, apoi au obtinut cu mari eforturi o diploma universitara? Raspunsul nu poate fi decat unul singur: ar vota impotriva PSD, fie si pentru faptul ca aceasta ar fi singura riposta care le-ar ramane la dispozitie.

Explicarea manevrei PSD prin ratiuni electorale este, prin urmare, discutabila. Ce partid ar dori sa atraga maximum 300.000 de voturi cu riscul de a antagoniza peste 1 milion?

Altceva trebuie sa-i fi motivat pe liderii PSD in aceasta manevra riscanta. Ceva imposibil de amanat pana la alegerile din toamna lui 2012. Un indiciu posibil: situatia financiara a multor asa-zise "universitati private", unde multi "dascali" sunt, in timpul liber, si parlamentari "ai Romaniei", iar nu putini membri PSD.

Anul universitar 2011 - 2012 se va desfasura sub actuala guvernare, iar anul universitar 2012 - 2013 va incepe tot sub actuala guvernare. Sistemul de vase comunicante alcatuit de "universitatile private" si "dascalii-parlamentari" isi leaga ultimele sperante de revenirea PSD la guvernare, la sfarsitul anului 2012, sub sigla USL. Oricum, s-ar putea sa fie prea tarziu. Aici se ascunde adevaratul motiv pentru care PSD a riscat lansarea, acum, a unui "proiect" legislativ deopotriva inept si riscant politic.

Daniel Funeriu si-a exprimat, public, opinia cu privire la motivatia reala a "proiectului" legislativ lansat de PSD. Cu toate ca nu a recurs la calomnii sau insulte, Ecaterina Andronescu s-a grabit sa declare ca il va da in judecata, confirmand astfel, involuntar, ceea ce neaga prin cuvinte.

Sistemele sociale, la fel ca sistemele fizice, sunt supuse legii entropiei: lasate complet libere, tind spre dezordinea maxima. De aceea, pentru a evita spectrul mereu amenintator al anarhiei, in societatile umane Legea si Traditia au ridicat filtre si obstacole in calea tendintelor indivizilor de a-si satisface poftele si interesele egoiste, cat mai repede si fara efort.

PSD este orice altceva decat un partid de stanga. Dar a invatat repede de la (extrema) stanga occidentala sa utilizeze retorica gaunoasa si dizolvanta a "drepturilor fara obligatii", platite din banii publici. Drepturile si libertatile fundamentale ale individului nu il includ si pe acela de a accede in orice categorie socio-profesionala acesta doreste, fara respectarea criteriilor de acces.

In baza "logicii" PSD, oricine ar trebui, de maine, sa fie liber sa conduca un camion pe drumurile publice, urmand ca dupa un an sa obtina permisul de conducere, daca n-a lasat prea multe victime pe sosele. Ar trebui, de asemenea, lasati sa faca "un an pregatitor" cei care vor sa faca direct operatii pe creier, sa supravegheze reactoarele nucleare de la Cernavoda, sa dirijeze traficul aerian la Otopeni sau sa decida asupra politicilor monetare ale BNR. Daca un grup social primeste un astfel de privilegiu, cum ar putea fi el refuzat altora?

In spatele aberatiei legislative propuse de PSD se intrevede pericolul mortal care pandeste Romania in 2012. Aici se afla si marele "merit" al doamnei Andronescu: ne previne asupra scenariului groazei pentru Romania, daca PSD (via USL) va reusi sa revina la putere.

Europa traverseaza o criza existentiala severa, aflata abia la inceput. Nimeni nu mai are energie, timp si resurse pentru a se ocupa de prostiile si greselile "vecinilor". Vulturii se invart deja, asteptand "cadavrele" statelor-natiune care vor esua pe parcurs. Cand criza se va fi terminat, harta politica a Europei va arata altfel. Tarile care vor gresi acum nu vor mai avea, probabil, niciun viitor. Iar PSD propune Romaniei reteta garantata de esec: promovarea intereselor de clan, a imposturii, smecheriei, parazitismului, in paralel cu batjocorirea si penalizarea celor care muncesc in mod onest si respecta regulile.

Alegerile din 2012 nu vor fi "intre partide". In 2012 se va inchide bucla istorica deschisa de alegerile din 20 mai 1990. Pentru dezastrul din 1990, a fost invocata slaba informare a romanilor, dupa 45 de ani de dictatura comunista. Daca - Doamne fereste! - dezastrul se va repeta si in 2012, dupa 22 de ani de acces liber la informatie, niciun argument nu va mai putea fi invocat, cu exceptia celui ca romanii au dorit, de buna voie, sa-si doboare propria Tara si propriul Stat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#lege PSD Bacalaureat, #Andronescu Bac 2012, #an pregatitor facultate, #facultate fara bac , #PSD