Iohannis a semnat revocarea Ecaterinei Andronescu de la Educatie si numirea lui Breaz ca interimar

Luni, 05 August 2019, ora 10:455554 citiri
Iohannis a semnat revocarea Ecaterinei Andronescu de la Educatie si numirea lui Breaz ca interimar
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretele de revocare a Ecaterinei Andronescu de la Ministerul Educatiei si de numire a ministrului Culturii Daniel Breaz ca interimar.

"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 5 august a.c., urmatoarele decrete:

Decret prin care se revoca din functia de membru al Guvernului doamna Ecaterina Andronescu, ministrul educatiei nationale;

Decret prin care desemneaza domnul Valer-Daniel Breaz, ministrul culturii si identitatii nationale, ca ministru al educatiei nationale, interimar", anunta Administratia Prezidentiala.

Premierul Viorica Dancila a demis-o vineri pe Ecaterina Andronescu din functia de ministru al Educatiei.

"Am decis sa o demit astazi pe doamna Ecaterina Andronescu din functia de Ministru al Educatiei pentru declaratiile profund gresite facute recent in cadrul unei emisiuni televizate", a anuntat premierul pe pagina sa de Facebook.

Amintim ca Andronescu a facut o afirmatie, care ar putea fi interpretata drept o acuzatie adusa victimelor de la Caracal si parintilor lor.

"Totusi, eu am invatat de acasa sa nu ma urc cu un strain in masina", a spus Ecaterina Andronescu, joi seara, la Antena3.

Andronescu sustine astfel ca Alexandra nu ar fi trebuit sa se urce intr-o masina de ocazie si adauga ca pe "vremea ei" fetitele erau educate de catre parinti sa nu se urce cu strainii in masina.

Ulterior, ea a declarat, vineri, intr-o interventie telefonica la Digi24, ca nu a avut intentia de a o acuza pe Alexandra sau pe parintii ei cand a spus ca a "invatat de acasa sa nu se urce cu straini in masina". Ea a precizat ca a propus o campanie in scoli pentru a-i invata pe copii sa se fereasca de raufacatori.

Vezi si: