Andronescu nu exclude depunerea unei motiuni simple pe tema banilor pensionarilor

Vineri, 20 Aprilie 2012, ora 17:00
907 citiri
Andronescu nu exclude depunerea unei motiuni simple pe tema banilor pensionarilor
Foto: Arhiva

Vicepresedintele social-democrat Ecaterina Andronescu a declarat vineri, la o dezbatere a Organizatiei de Pensionari a PSD, ca nu exclude posibilitatea depunerii de catre Opozitie a unei motiuni simple pe tema banilor pierduti de pensionarii carora le-au fost retinute contributiile pentru sanatate.

Ecaterina Andronescu a adaugat ca aceasta se va discuta saptamana viitoare in cadrul Biroului Permanent al PSD.

Aceasta considera inacceptabil ca presedintele Casei de Pensii spune ca nu a fost implicat in modul in care au fost facute calculele, chiar daca acestea au fost efectuate de ministrul Finantelor.

Potrivit acesteia, presedintele Casei de Pensii avea responsabilitatea sa discute cu specialistii din finante si sa aplice corect legea.

"Este inacceptabil ca ministrul Muncii sa iasa intr-o conferinta de presa si sa spuna ca, pentru ca sa-si recupereze banii, oamenii trebuie sa se adreseze in justitie. Cata bataie de joc poti face la adresa oamenilor? (...) Statul este in culpa, ar trebui ca imediat dupa decizia CCR Guvernul sa se intruneasca in sedinta si sa faca un gest reparatoriu pentru aceasta greseala care nu apartine pensionarilor. Poate ca vom discuta intr-un Birou Permanent saptamana viitoare. Mi se pare ca poate ar merita o motiune simpla pe aceasta tema atat de grava. Dar, pana la motiunea simpla, avem motiunea de cenzura. Ne punem foarte mari sperante in ea, pentru ca foarte mari sperante isi pun oamenii din teritoriu", a subliniat presedintele PSD Bucuresti.

Ecaterina Andronescu a reamintit cele trei teme ale motiunii de cenzura - "modul in care Guvernul incearca sa trateze intr-o maniera total necorespunzatoare resursele Romaniei", incalcarea autonomiei universitare - garantata de Constitutie si "modul politicianist" in care sunt distribuite fondurile alesilor puterii din fondul de rezerva "din care premierul nu face ce vrea" si care trebuie cheltuit conform legii.

"Campania electorala o fi ea urgenta, dar situatii de urgenta inseamna calamitati naturale, zapezi", a adaugat vicepresedintele PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#Motiune PSD CASS pensionari, #pensiornari recuperare CASS Andronescu , #PSD Bucuresti