Cum previi sau ameliorezi durerile de genunchi: O metodă la îndemână, dar care trebuie aplicată regulat

Joi, 16 Iunie 2022, ora 00:30
9078 citiri
Cum previi sau ameliorezi durerile de genunchi: O metodă la îndemână, dar care trebuie aplicată regulat
Mersul pe jos ajută la prevenirea sau ameliorarea durerilor de la genunchi FOTO: New Atlas

Într-un studiu publicat recent în revista Arthritis & Rheumatology de oamenii de știință de la Universitățile Houston, Pittsburgh, Columbus și California din Statele Unite, s-a descoperit că durerile frecvente de genunchi pot fi prevenite sau ameliorate prin mersul pe jos.

Analiza a inclus persoane cu vârsta de peste 50 de ani, care sufereau de osteoartrită la genunchi. S-a constatat că cei care mergeau pe jos în mod regulat au avut mai puține șanse de a sufetri dureri la genunchi, potrivit News Medical.

Studiul, care a cuprins 1.212 participanți, a descoperit, de asemenea, dovezi preliminare că mersul pe jos ca un exercițiu fizic ar putea modifica unele dintre efectele structurale ale osteoartritei de la genunchi.

Un psihiatru celebru susține existența unui tărâm dincolo de cel fizic: Mintea poate supraviețui morții trupului VIDEO

”Centrul pentru controlul bolilor din Statele Unite recomandă activități fizice regulate, cum ar fi mersul pe jos ca exercițiu fizic, pentru a reduce riscul unor probleme grave de sănătate, cum ar fi boli de inimă, diabet, obezitate și unle tipuri de cancer.

Pe baza constatărilor noastre, mersul pe jos ca exercițiu fizic ar putea ajuta, de asemenea, persoanele cu osteoartrită la genunchi să prevină durerea obișnuită a genunchiului și, poate, deterioarea suplimentară a articulației”, a spus Grace Lo de la Centrul medical Baylor Houston, Statele Unite și autorul principal al studiului.

Descoperire alarmantă la oamenii cu probleme de somn: Risc ridicat la o boală gravă

A rămâne activ poate fi dificil în viața noastră plină de zi cu zi, mai ales de la o vârstă, dar mersul pe jos este ceva accesibil pentru aproape toată lumea. Fie că este vorba de mersul pe jos de acasă la serviciu sau școală, la magazine sau pur și simplu de o plimbare relaxantă, deplasarea este bună pentru oameni, în mai multe moduri.

Echipa a împărțit cei 1.212 participanți în două grupuri: cei care merg pe jos să facă sport și cei care nu fac asta. Medicii au descoperit că grupul ”mergătorilor”, chiar și cei care au raportat dureri la genunchi în mers, a avut o îmbunătățire a durerii și a progresiei artritei.

Prima categorie a avut o scădere cu 40% a probabilității de a avea dureri la genunchi, față de ceilalți.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#dureri genunchi, #artrita remedii, #artrita prevenire, #artrita durere articulatii, #dureri articulatii, #dureri articulatii sfaturi , #stiri sanatate