Cum poți reduce durerile articulare: Medicii au găsit mai multe metode care dau rezultate

Marti, 30 August 2022, ora 02:00
5743 citiri
Cum poți reduce durerile articulare: Medicii au găsit mai multe metode care dau rezultate
Durerile articulare afeectază 350 de milioane de oameni din întreaga lume FOTO: Telegraph

Artrita este o boală care afectează articulațiile corpului uman, iar peste 350 de milioane de persoane de pe tot globul suferă de asta. O analiză recentă a Alianței europene de reumatologie arată că pentru a preveni și ameliora durerile articulare este indicat să aveți o dietă și un stil de viață sănătoase, dar și să consultați doctorul pentru a vă indica tratamentul adecvat.

Cu toate astea, cercetarea a constatat că este puțin probabil ca suplimentele specifice sau alimentele să conducă la îmbunătățiri semnificative ale rezultatele artritei, cum ar fi rigiditatea, durerea și funcția, potrivit The Conversation.

Principala recomandare a medicilor legată de nutriție a fost adoptarea unui model de alimentație sănătoasă.

Trebuie precizat că factorii de risc pentru dezvoltarea artritei include pe cei pe care nu îi putem controla, cum ar fi genetica, sexul și vârsta, dar și unii pe care îi putem schimba, cum ar fi fumatul, leziunile repetitive, greutatea corporală, ocupația și unele infecții.

Consumul regulat al unui aliment, schimbări remarcabile: Benefic pentru ficat și creșterea duratei de viață VIDEO

Simptomele specifice artritei sunt următoarele: durere, rigiditate sau mișcare redusă a articulațiilor, căldură și roșeață în articulații. Altele sunt oboseala, pierderea în greutate sau starea de rău.

Alianța de reumatologie europeană a sintetizat constatările din 24 de recenzii, precum și alte 150 de studii suplimentare, legate de componente și suplimente alimentare diferite.

Câteva suplimente au avut efecte pozitive, precum cele cu vitamina D, condroitina și glucozamina. Recomadarea experților precizează că oamenii pot alege să încerce aceste suplimente pentru articulații timp de câteva luni și să vadă dacă dau rezultate și aduc vreun beneficiu. Dacă nu se întâmplă acest lucru și nu există nicio îmbunătățire, atunci să renunțe să le mai ia.

Au mai existat dovezi că au avut rezultate pozitive suplimentele pe bază de ulei de pește omega-3.

Ce poți face pentru a reduce durerile articulare

Pentru îmbunătățirea durerilor articulare, medicii recomandă mai multe metode: adoptarea unei diete sănătoase, bogate în fructe și legume, cereale integrale, pește, nuci, ouă, lapte.

O altă metodă este aceea de a evita alcoolul, care nu face bine la artrită și poate duce la apariția crizelor de gută. De asemenea, se recomandă menținrea unei greutăți corporale sănătoase, care poate ajuta la artrită, prin reducerea sarcinii asupra articulațiilor afectate.

Semnal de alarmă tras de medicii europeni: Ceva din aer ne înnebunește VIDEO

O altă metodă de a ameliora durerile articulare este apelarea la băile fierbinți și aplicarea unor comprese fierbinți sau reci (răcite în congelator), în funcție de sfaturile medicilor.

În plus, puterea minții poate ajuta la ameliorarea durerilor articulare. Modul în care oamenii trăiesc cu dureri este complicat. În esență, senzația de durere a articulațiilor este creată de sistemul nervos.

Dacă ești singur, izolat, stresat sau lipsit de somn, creierul tău s-ar putea să evalueze nivelul de amenințare ca fiind mai mare și poate crește răspunsul la durere. Motiv pentru care terapia, abordarea problemelor de somn, învățarea de noi moduri de a gestiona viața și găsirea de sprijin de la alții, pot ușura simptomele fizice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#dureri articulare, #artrita remedii, #dureri articulatii, #dureri articulatii sfaturi, #articulatii dureroase, #dieta sanatoasa , #stiri sanatate