Parte vatamata din dosarul de santaj Intact - RCS: Dumitru Dragomir a vrut sa se arunce de la etaj!

Joi, 08 Ianuarie 2015, ora 14:14
8000 citiri
Parte vatamata din dosarul de santaj Intact - RCS: Dumitru Dragomir a vrut sa se arunce de la etaj!
Foto: Gsp

Administratorul si actionarul RCS-RDS, Ioan Bendei, a declarat, in fata instantei, ca Dumitru Dragomir a vrut sa se arunce de la etaj din cauza presiunilor la care era supus.

Ioan Bendei a spus, in momentul in care a fost audiat, ca Dumitru Dragomir s-a panicat cand a aflat ca cei de la trustul Intact pregatesc dezvaluiri legate de modul in care s-a facut vanzarea drepturilor TV din Liga 1 catre RCS-RDS.

"Mi-a zis (Sorin Alexandrescu, din conducerea Intact - n.red.) ca a vorbit cu Dumitru Dragomir, care s-a panicat. Mi-a mai spus ca acesta face infarct si ca se arunca de la etaj daca apare dezvaluirea la televizor. Si acum, de cand am intrat in sala, ma tem de Alexandrescu", a declarat Ioan Bendei, conform EVZ.

Procesul de santaj Intact - RDS: Marturia unui om amenintat de seful Antenelor

Dumitru Dragomir a fost retinut timp de 24 de ore in luna aprilie a anului trecut, fiind acuzat de nereguli in vanzarea drepturilor tv din Liga 1 catre RCS-RDS.

In cele din urma, Dragomir a fost pus sub urmarire penala si cercetat in stare de libertate.

Dragomir si alte sase persoane implicate in dosar sunt acuzate de evaziune fiscala, spalare de bani si delapidare.

Anchetatorii cerceteaza modul in care s-au vandut drepturile de televizare din Liga 1 pentru perioada 2011/2014.

Potrivit unor surse, 2,25 milioane de euro din suma tranzactionata au mers catre firma intermediara Capital Properties, detinuta de Mihai Corbu, un apropiat al lui Adrian Tataru, prieten cu Zoltan Teszari, seful RCS-RDS.

Istoricul cazului Dragomir - RCS-RDS:

Pe 1 iulie 2011, condusa de Dumitru Dragomir, Liga Profesionista de Fotbal a cedat drepturile de televizare din Liga 1 cu ajutorul firmei Capital Properties, detinuta de Mihai Corbu, apropiat al lui Adrian Tarau. Firma a incasat astfel un comision de 2,25 milioane de euro.

Pe 6 iulie 2011, Gigi Becali a contestat comisionul incasat de firma Capital Properties, sustinand ca Dragomir nu a avut acceptul cluburilor.

La scurt timp, Dragomir a sustinut ca Liga poate opri 6,5% din valoarea totala a drepturilor TV, din care se va plati comisonul catre firma Capital Properties.

Potrivit anchetatorilor, comisionul ar fi fost redirectionat catre alte firme, iar astfel banii ar fi fost spalati.

A urmat un dosar de santaj Intact - RCS-RDS

In paralel cu cercetarea modului in care s-a facut vanzarea drepturilor de televizare, procurorii au deschis si un dosar de santaj intre Intact si RCS-RDS, in care Dan Voiculescu si directorul general Antena TV Group au fost trimisi in judecata pe 1 octombrie 2013, alaturi de alte persoane din trust.

Ei sunt acuzati ca au folosit institutiile media din trustul Intact pentru santaj cu scopul obtinerii de foloase materiale ilicite insemnate.

Conform rechizitoriului, procurorii au retinut ca in perioada 16 aprilie - 21 mai 2013 Alexandrescu a folosit in mod repetat si gradual acte de constrangere asupra unui actionar al unei societati comerciale (parte vatamata), amenintandu-l cu darea in vileag a unor presupuse fapte de coruptie, astfel incat sa il determine sa urmeze conduita impusa de inculpat.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Dumitru Dragomir aruncat etaj, #Dumitru Dragomir dosar santaj, #Dumitru Dragomir dosar RCS RDS , #stiri Dumitru Dragomir