Mitica Dragomir, la DNA

Luni, 07 Aprilie 2008, ora 16:45 2722 citiri

Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, a fost audiat luni la DNA In dosarul In care este acuzat de luare de mita si abuz In serviciu In legatura cu tranzactii legate de constructia noului sediul al Ligii.

"Am fost audiat la reclamatia lui Iacov (n.n. Constantin Iacov, fost presedinte al FC National). Pentru ca asa este In Romania: un nebun arunca o piatra In apa si 2000 de destepti se duc dupa ea si o cauta", a declarat Dragomir luni la iesirea de la DNA.

DNA a anuntat pe 3 decembrie 2007 ca a Inceput urmarirea penala Impotriva presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, pentru luare de mita, abuz In serviciu, fals In Inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals.

Din probele administrate pana In prezent a rezultat ca, In cursul anului 2001 Invinuitul Dragomir Dumitru, In baza unei Intelegeri prealabile a primit de la un mituitor o suprafata de teren amplasata In Bucuresti, de aproximativ 350 mp care la acea data valora aproape 30.000 USD, iar In prezent 170.000 euro.

In schimb, In calitate de presedinte al LPF, Invinuitul a acceptat ca Liga sa achizitioneze de la acelasi mituitor la un pret supraevaluat (Incalcand dispozitiile statutare) o suprafata de 1.500 mp teren la suma de 350.000 USD, ceea ce reprezenta o valoare de trei ori mai mare decat pretul practicat pe piata libera In zona respectiva la acea data.

DNA a mai aratat ca, pentru a ascunde adevarata natura a provenientei terenului primit ca mita, Invinuitul Dragomir Dumitru, prin intermediul unui apropiat, a trecut suprafata respectiva, In anul 2004 In proprietatea unei societati comerciale apartinand fiului sau. In ziua de 3 decembrie 2007, Invinuitului Dragomir Dumitru i s-au prezentat acuzatiile, conform prevederilor art. 6 alin.3 din Codul de procedura penala.

In cauza s-a instituit sechestru asigurator asupra terenului care a facut obiectul mitei.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News