Dumitru Dragomir sustine ca Arpad Paszkany a vrut sa-i dea o spaga de 20 de milioane de euro - reactia omului de afaceri

Joi, 17 Noiembrie 2016, ora 15:34
19819 citiri
Dumitru Dragomir sustine ca Arpad Paszkany a vrut sa-i dea o spaga de 20 de milioane de euro - reactia omului de afaceri
Foto: Hepta.ro

Dumitru Dragomir provoaca unul dintre cele mai importante scandaluri din istoria fotbalului romanesc, printr-o serie de acuzatii fara precedent.

Fostul presedinte al LPF sustine ca patronul echipei CFR Cluj, Arpad Paszakany, a incercat sa-i ofere o spaga de 20 de milioane de euro.

Dragomir pretinde ca Paszkany i-ar fi dat acesti bani daca nu ar mai fi vandut drepturile de televizare din Liga 1 prin licitatie, ci prin vanzare directa catre un grup controlat de omul de afaceri din Cluj.

Toate aceste acuzatii au fost facute de Dragomir in cartea autobiografica pe care o va lansa in curand. Pasaje din carte au fost prezentate de Fanatik.

Versiunea lui Dragomir: Paszkany i-ar fi propus spaga, Victor Ponta ar fi si el implicat

In versiunea prezentata in carte, Arpad Paszkany ar fi cel care l-a contactat pe Dumitru Dragomir. Cei doi s-au intalnit intr-un hotel din Pipera, unde Paszkany i-ar fi propus sa renunte la ideea de a organiza licitatia pentru vanzarea drepturilor TV.

Ba mai mult, Dragomir invoca si numele unor politicieni precum Victor Ponta, despre care sustine ca i-ar fi asigurat protectie lui Paszkany in schimbul sponsorizarii campaniei electorale.

Pasaje din carte, unde Dragomir relateaza o prima intalnire:

A.P.: Dom' presedinte, doresc sa cumpar eu drepturile TV pe urmatorii cinci ani.

D.D.: - Foarte bine, nu te opreste nimeni, dar numai sa ai banii necesari...

- Dumneavoastra va rog sa-mi dati ajutorul necesar...

- Tot ce e legal - te ajut suta la suta!

Il vad cum se uita fix in ochii mei.

- Asta stiu, dar vreau sa cumpar fara sa se faca licitatie.

Aha, asta era... Am o reactie brusca:

- Nu se poate, pentru ca ne ducem la puscarie!

Paszkany ma priveste zambind sigur pe el, chiar superior...

- Nu ne ducem, ca am aranjat eu totul!

Apoi, se apleaca spre mine continuind cu glas mai incet;

- Sunt multi oameni importanti care ma ajuta. Ce, dumneata nu ai auzit de 'Grupul de la Cluj'?

- Ba, eu de 'Grupul de la Cluj' am auzit - si stiu ca ei conduc tara, dar oamenii se mai schimba si eu din experienta stiu ca din lacomie pana la urma se baga unii pe altii la 'bahaus'.

- Da, dar acum sunt bani multi si ii linistesc eu pe toti. Mai ales ca vin alegerile prezidentiale si e nevoie de bani multi, bani pe care ii dau eu. Nu stiam daca omul nu cumva fusese indus in eroare de unii politicieni. Incerc sa-i explic unde greseste.

- Si ce faci cu Consiliul Concurentei?

- E treaba lui Ponta sa o rezolve... Nu vrei sa ne intalnim si cu el?

- Nu, ca am avut un diferend cu el la TV si l-am cam sifonat, cred ca nu m-a uitat...

- E baiat bun, iar de noi cei de la Cluj are mare nevoie.

Lasa, dom' presedinte, politica si hai sa trecem la afaceri!

- De acord, te ascult cu placere.

- Doresc sa preiau de la Liga drepturile TV pentru care sa ofer pe cinci ani 175 de milioane de euro, dar obligatoriu fara licitatie. Pe langa acesti bani mai dau cate patru milioane pe an, adica in total 20 de milioane - comision. Banii ii virez intr-un cont pe care mi-l dai, oriunde in lume. Banii nu vin din tara, asa ca nu-i niciun pericol.

Sumele erau uriase, ramasesem ca la autogol...

- Adica imi dai mie 20 de milioane de euro?!

- Iti opresc o cota din prima transa pentru campania electorala si din ultima peste cinci ani.

Participi si dumneata cu cate un milion la campaniile electorale si vei avea numai avantaje.

Din reflex, ma uit in jur, in dreapta si-n stanga...

- Bai Arpy, esti nebun, imi spui de niste sume ca ma apuca pandaliile...

- Da, dom' pesedinte, e cea mai mare afacere din aceasta toamna (2013)...

- Bai Arpy, noi vorbim numai in soapta si pe scrise... dar crezi ca este suficient? Crezi tu ca nu mai stie nimeni de aceasta discutie?

- Mai stiu cei interesati, dar eu controlez totul. Acum, in preajma alegerilor prezidentiale, totul este posibil.

Pasaje din carte, de la o a doua intalnire:

Dragomir sustine ca intre el si Paszkany a mai existat o intalnire. De aceasta data la Cluj, in locuinta presedintelui lui CFR, Iuliu Muresan.

Aici, Dragomir afirma ca Paszkany i-a transmis ca oamenii politici il vor da afara de la LPF daca nu va accepta sa vanda drepturile TV fara licitatie:

A.P: Dom' presedinte, aveti ocazia sa va asigurati o batranete imbelsugata, asa ca eu am aranjat totul, nu va fi niciun deranj din partea cuiva. Ba mai mult, ne-am ocupat si de majoritatea cluburilor...

D.D.:- Cu toate sunt de acord, dar trebuie sa facem licitatie publica televizata altfel ne ducem cu totii la puscarie, mai devreme sau mai tarziu!

- Asta nu se va intampla, noi sintem prea tari ca sa ne clinteasca cineva!

- Acum sunteti, dar mai tarziu, daca se va schimba situatia politica?

Cei doi se uitau la mine ca la un om de pe alta lume. La toate 'incordarile' lor eu ramineam pe pozitii. Au aruncat alt argument:

- Bai, dom' presedinte, "la timpuri noi, tot noi"! Mai stai o zi la Cluj ca ii chem aici pe Rus si pe Ponta.

- Da, ca si vin ei imediat daca aud ca sunt eu la tine?!...

- Pai, verifica-ma daca am sange in instalatie - asa cum iti place dumitale sa spui!

- Te cred, dar eu nu fac afaceri cu cei de la putere, pentru ca experienta mea parlamentara si de viata imi spune ca puterea este inselatoare si trecatoare...

Paszkany a explodat, nu era obisnuit sa nu-i iasa negocierile!

- De fapt, ce vrei dumneata, dom' presedinte? Doresti un comision mai mare? Sa stii ca mai mult de patru milioane anual nu pot sa ofer, pentru ca mai dau mult si in alta parte...

- Nu vreau niciun comision, doresc din tot sufletul sa fie cluburile multumite.

- Ti-am spus, totul este rezolvat!

(...)

Dom' presedinte, eu am fost corect, am venit si ti-am propus ceva onorabil. In cazul in care dumneata persisti sa faci licitatie, in doua saptamani te vom da afara si punem pe altul care nu va face licitatie si va lua si o gramada de bani.

- Pai, pe ce criterii ma veti da voi afara, Arpy, draga? Sunt vinovat de ceva?

- Domnule, dumneata parca nu stii ce este in Romania? Nu cunosti forta ''Grupului de la Cluj''? Afara de asta e mare nevoie de bani pentru campania electorala. Eu deja stiu ce se va intampla si cine se va ocupa sa fiti sigur indepartat de la Liga...

Ma uitam la el, imi venea sa rad, dar omul era prea politicos ca sa nu ma port la fel. l-am adus din nou argumente.

- Pai ce, mai Arpy, voteaza politicieni sau mai stiu eu cine crezi tu ca ma executa?

- Te vor trada cei mai buni prieteni ai dumitale! Nu stii ce avalansa ti se pregateste! Vei fi acoperit de atata ''zapada'' incat nu vei mai putea respira!

Reactia lui Paszkany: Minciuni e prea putin spus!

In replica, Arpad Paszkany a confirmat ca s-a intalnit cu Dumitru Dragomir pentru a discuta despre situatia drepturilor TV, dar a negat vehement relatile fostului sef de la LPF.

Mai mult, Paszkany sustine ca Dragomir ar fi fost cel care l-a presat de fapt sa cumpere drepturile TV.

"Daca o numesc minciuna este un termen mult prea mic si neinsemnat. Asta este... nu stiu, sa fiu eu elegant... o fabulatie, este a cuiva cu o imaginatie bogata... Minte! Tot ce spune nu are nimic in comun cu realitatea. Din tot ce am citit, doua lucruri sunt adevarate: faptul ca el a fost in Cluj si am avut o intalnire acasa la Iuliu Muresan si dupa aia am mai avut doua intalniri, daca nu ma insel, la Bucuresti.

In rest, cap coada este o fabulatie! Daca aceasta carte s-ar numi 'Intentiile, ideile sau imaginatiile lui Mitica Dragomir' atunci ar fi un titlu corect, in regula, dar ar trebui sa foloseasca alte nume si nu personaje din viata reala. Ca atunci ar avea deja o alta conotatie", a precizat Paszkany.

Fapte de necontestat: Care sunt lucrurile care s-au intamplat indubitabil

Lasand la o parte cele doua versiuni care se bat cap in cap si acuzatiile extrem de grave aduse de Dragomir, in acest caz sunt si cateva lucruri de necontestat si care ridica semne de intrebare.

Spre exemplu, in toamna anului 2013, Victor Ponta si Liviu Dragnea au fost surprinsi, cu scurt timp inaintea alegerilor de la LPF, intr-un hotel din Capitala unde s-au intalnit cu presedintii cluburilor din Liga 1 si cu Gino Iorgulescu, contracandidatul lui Dragomir.

Presedintii cluburilor din Liga 1 sustin ca Ponta le-ar fi promis ca va incerca sa rezolve situatia impozitarii salariilor din fotbal, prin reducerea taxelor.

La scurt timp de la acea sedinta, Dragomir a pierdut alegerile in fata lui Gino Iorgulescu.

Ulterior, drepturile TV din Liga 1 au fost vandute catre ISB, o companie controlata de Arpad Paszkany, fara licitatie, prin vanzare directa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Dumitru Dragomir spaga Arpad Paszkany, #Paszkany licitatie drepturi TV , #stiri Dumitru Dragomir
Comentarii